Wat doen we

Met jonge acteurs tussen de 15-25 jaar maken we toegankelijke theatervoorstellingen voor jongeren, maar de voorstellingen worden zo gemaakt dat ze ook aansprekend zijn voor elk publiek van 12-90 jaar. Altijd leggen we de verbinding naar de tijd waarin wij leven, of we nu een oude klassieker spelen of een nieuw geschreven stuk. Belangrijk is dat het actueel is en in de tijdgeest en het denken van de wereld waarin wij nu leven past.

Dit doen wij door middel van vlot teksttheater. De voorstellingen van SubSub hebben een eigen stijl. Ze zijn over het algemeen snel, montageachtig en met humor, zonder de kern van het stuk uit het oog te verliezen. Vaak zijn er crossovers met andere disciplines zoals zang en dans. Door intensieve samenwerking met vormgevers, hebben de voorstellingen een eigen abstracte uitstraling die de verbeelding van de toeschouwer nog meer prikkelt.

Wij zijn ervan overtuigd dat in de huidige 24-uurs economie waarin je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen, theater juist nu iets wezenlijks toevoegt aan de maatschappij. Want waar vind je nog een plek waar de telefoon uit gaat? En er samen met andere bezoekers tijd is? Tijd om over iets na te denken. Te kijken, luisteren, begrijpen en te reflecteren. En niet meteen iets te vinden. Tijd om verbondenheid te ervaren met de andere bezoekers in de zaal, de acteurs en bovenal met jezelf.

Wat doen we

Wie zijn we

Marit Nijhuis
Marit NijhuisZakelijk leider
Sinds maart 2018 is Marit de nieuwe zakelijk leider van Theatergroep SubSub. Marit heeft Media en Entertainment Management gestudeerd in Den Haag. De afgelopen jaren is ze werkzaam geweest in de culturele sector op het gebied van theater, evenementen, festivals en educatie. Sinds maart 2018 is ze zakelijk leider van SubSub, daarnaast is ze ook werkzaam als producent bij onder andere Ensemble Insomnio en Who’s Next. Marit wordt ook wel Maar genoemd door vrienden, wat altijd de vraag oplevert of mensen haar roepen of dat ze iets aan hun zin toevoegen.

Ze vindt het belangrijk om nooit te stoppen met leren, dat kan door nieuwe uitdagingen aan te gaan in het werkveld, of anders met een cursus Spaans.

Esther Bolte
Esther BolteArtistiek leider
Esther studeert in 2001 af aan de Fontys Academie voor Drama. Sindsdien combineert ze acteren, regisseren en lesgeven met elkaar. Esther heeft zich gespecialiseerd in het regisseren van jongerentheater. Ze geeft onder andere les aan de talenten van Theaterschool Almere, in de zomer verzorgt ze workshops op Buitenkunst, als gastdocent is ze te vinden op ROC Flevoland en Opleiding Docent Theater in Leeuwarden. Ook helpt ze bij theater en film vaak met spelcoaching en regie-advies. Esther regisseert sinds 2009 de voorstellingen van SubSub. Iets wat haar een tomeloze energie geeft en inspireert.

Bestuur

Ingrid Verheggen
Ingrid VerheggenVoorzitter
Ingrid is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als lerares Nederlands, conrector, rector, directeur van een onderwijsadviesbureau en tot 1 augustus 2017 als voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. De ontwikkeling van jonge mensen boeit haar nog altijd: “Kunst en cultuur nemen in die ontwikkeling een cruciale plek in. In het onderwijs heb ik daarom aan de wieg gestaan van Collage, een projectbureau dat kunst en cultuur educatie stimuleert en scholen en kunstenaars aan elkaar verbindt. Vanuit diezelfde gedachte zit ik ook in het
bestuur van BonteHond.”
Christiaan Mooij
Christiaan MooijSecretaris
Christiaan Mooij is actief als artistiek coördinator bij de Meervaart in Amsterdam, regisseur en artistiek adviseur. Als artistiek adviseur is hij betrokken bij Theater Babel Rotterdam. Daarnaast maakt hij deel uit van de Nederlandse Toneeljury en is hij lid van de RVT van Toneelgroep Oostpool.

“Het is belangrijk dat jongeren in aanraking komen met theater en kunst. In een veilige omgeving ontdekken ze de kracht van de verbeelding en kunnen ze experimenteren met andere perspectieven op de werkelijkheid. Subsub zet de jongeren zelf met hun verhalen op het podium. Dit zorgt voor herkenbaarheid en zeggingskracht omdat de voorstellingen hen direct aangaan.”

Jos van Hulst
Jos van HulstPenningmeester
Jos studeerde in 1996 af als acteur aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien heeft hij als acteur gewerkt voor ondermeer de Trust, Hollandia, RO theater, NNT en richtte Jos in 2005 ‘t Woud Ensemble op. Aanvankelijk nog als acteur en mede-initiator schoof Jos steeds meer op richting het
produceren en zakelijk adviseren en aansturen van theatervoorstellingen en -projecten. Hij werkte regelmatig met regisseur/schrijver Kees Roorda (The Glasshouse) samen en produceerde voor onder andere festival Cement, Culturele Zondagen in Utrecht, theatergroep De Warme Winkel en twee delen uit de mightysociety-reeks van Eric de Vroedt. Sinds 2014 is Jos zakelijk leider van Theatergroep Suburbia.

Het bestuur van stichting SubSub doet zijn werk onbezoldigd. Dat wil zeggen dat zij het werk vrijwillig doen en daarmee onbetaald. De directie en medewerkers worden ingehuurd als ZZP’er op projectbasis.

Hier vindt u de hoofdlijnen van het beleidsplan 2018.
Hier vindt u het Jaarverslag van Theatergroep SubSub 2018

Vacatures

Zakelijk Leider

Theatergroep SubSub in Almere zoekt een Zakelijk Leider voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 26-03-2020

Theatergroep SubSub is hét jongerengezelschap van Almere. Tot 2017 onderdeel van Theatergroep Suburbia en daarna een groeiende, zelfstandige en eigenzinnige stichting die theater maakt voor en door jongeren van 15-25 jaar op hoog niveau.

Met het terugkerende thema identiteit sluiten de voorstellingen van SubSub aan op de belevingswereld van de moderne jongere. Serieuze onderwerpen worden niet geschuwd en met relativering en humor gebracht, vaak ondersteund door diverse disciplines. Met teksttheater als basis worden bestaande stukken afgewisseld met nieuw geschreven stukken. Voorstellingen bestaan uit schoolvoorstellingen voor middelbare scholieren en reguliere voorstellingen in de avond. Naast het spelen van voorstellingen geeft SubSub workshops op diverse middelbare scholen en is zij door het grote aantal auditanten dit jaar gestart met de trainingsgroep SubSubXtra. SubSub staat voor talentontwikkeling van jongeren zowel voor als achter de schermen en gemiddeld stroomt 45% van de deelnemers door naar een kunstvakopleiding of het werkveld.

Vanwege het aanstaande vertrek van de huidige zakelijk leider zoekt SubSub per medio mei 2020 een nieuwe

Zakelijk Leider

16 uur per week

Profiel
De zakelijk leider is verantwoordelijk voor het financieel beheer, voert het management van de stichting en onderhoudt daarvoor contacten met samenwerkingspartners, culturele instellingen, overheden en fondsen. Verder stelt de zakelijk leider de jaarbegroting op, rapporteert daarover aan het bestuur en bewaakt de voortgang. Samen met de artistiek leider is de zakelijk leider medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de plannen, producties en de exploitatie, voor de middellange termijn. De artistiek leider en zakelijk leider vormen samen de directie.

Wat zijn de taken

 • Stelt (jaar)begrotingen op
 • Is medeverantwoordelijk voor ontwikkeling en planning van de middellange termijn
 • Vraagt aan bij subsidies en fondsen
 • Onderhoudt externe relaties
 • Stuurt medewerkers aan op kantoor (productie en marketing)
 • Verkoopt de voorstelling en workshops

Wie zoeken wij

 • Je hebt affiniteit met jongeren
 • Een passie voor theater en talentontwikkeling
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Wil meegroeien in de organisatie

Wat bieden wij

 • Een werkplek op een dynamische plek in Almere centrum
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van opleiding en ervaring (zzp basis)

Procedure
Wij nodigen je uit vóór 20 maart te solliciteren door een motivatiebrief en een beknopt CV te sturen naar: info@subsub.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 30 maart. Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met de huidige zakelijk leider Marit Nijhuis, marit@subsub.nl.

 

Vacatures

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rondom SubSub? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!