Wat doen we?

Met jonge acteurs tussen de 15-25 jaar maken we toegankelijke theatervoorstellingen voor jongeren, maar de voorstellingen worden zo gemaakt dat ze ook aansprekend zijn voor elk publiek van 12-90 jaar. Altijd leggen we de verbinding naar de tijd waarin wij leven, of we nu een oude klassieker spelen of een nieuw geschreven stuk. Belangrijk is dat het actueel is en in de tijdgeest en het denken van de wereld waarin wij nu leven past.

Dit doen wij door middel van vlot teksttheater. De voorstellingen van SubSub hebben een eigen stijl. Ze zijn over het algemeen snel, montageachtig en met humor, zonder de kern van het stuk uit het oog te verliezen. Vaak zijn er crossovers met andere disciplines zoals zang en dans. Door intensieve samenwerking met vormgevers, hebben de voorstellingen een eigen abstracte uitstraling die de verbeelding van de toeschouwer nog meer prikkelt.

Wij zijn ervan overtuigd dat in de huidige 24-uurs economie waarin je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen, theater juist nu iets wezenlijks toevoegt aan de maatschappij. Want waar vind je nog een plek waar de telefoon uit gaat? En er samen met andere bezoekers tijd is? Tijd om over iets na te denken. Te kijken, luisteren, begrijpen en te reflecteren. En niet meteen iets te vinden. Tijd om verbondenheid te ervaren met de andere bezoekers in de zaal, de acteurs en bovenal met jezelf.

Wat doen we

Wie zijn we?

Roos Beijer
Roos BeijerZakelijk leider
Esther Bolte
Esther BolteArtistiek leider
Esther studeert in 2001 af aan de Fontys Academie voor Drama. Sindsdien combineert ze acteren, regisseren en lesgeven met elkaar. Esther heeft zich gespecialiseerd in het regisseren van jongerentheater. Ze geeft onder andere les aan de talenten van Theaterschool Almere, in de zomer verzorgt ze workshops op Buitenkunst, als gastdocent is ze te vinden op ROC Flevoland en Opleiding Docent Theater in Leeuwarden. Ook helpt ze bij theater en film vaak met spelcoaching en regie-advies. Esther regisseert sinds 2009 de voorstellingen van SubSub. Iets wat haar een tomeloze energie geeft en inspireert.

Bestuur

Ingrid Verheggen
Ingrid VerheggenVoorzitter
Ingrid is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als lerares Nederlands, conrector, rector, directeur van een onderwijsadviesbureau en tot 1 augustus 2017 als voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. De ontwikkeling van jonge mensen boeit haar nog altijd: “Kunst en cultuur nemen in die ontwikkeling een cruciale plek in. In het onderwijs heb ik daarom aan de wieg gestaan van Collage, een projectbureau dat kunst en cultuur educatie stimuleert en scholen en kunstenaars aan elkaar verbindt. Vanuit diezelfde gedachte zit ik ook in het
bestuur van BonteHond.”
Christiaan Mooij
Christiaan MooijSecretaris
Christiaan Mooij is actief als artistiek coördinator bij de Meervaart in Amsterdam, regisseur en artistiek adviseur. Als artistiek adviseur is hij betrokken bij Theater Babel Rotterdam. Daarnaast maakt hij deel uit van de Nederlandse Toneeljury en is hij lid van de RVT van Toneelgroep Oostpool.

“Het is belangrijk dat jongeren in aanraking komen met theater en kunst. In een veilige omgeving ontdekken ze de kracht van de verbeelding en kunnen ze experimenteren met andere perspectieven op de werkelijkheid. Subsub zet de jongeren zelf met hun verhalen op het podium. Dit zorgt voor herkenbaarheid en zeggingskracht omdat de voorstellingen hen direct aangaan.”

Jos van Hulst
Jos van HulstPenningmeester
Jos studeerde in 1996 af als acteur aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien heeft hij als acteur gewerkt voor ondermeer de Trust, Hollandia, RO theater, NNT en richtte Jos in 2005 ‘t Woud Ensemble op. Aanvankelijk nog als acteur en mede-initiator schoof Jos steeds meer op richting het
produceren en zakelijk adviseren en aansturen van theatervoorstellingen en -projecten. Hij werkte regelmatig met regisseur/schrijver Kees Roorda (The Glasshouse) samen en produceerde voor onder andere festival Cement, Culturele Zondagen in Utrecht, theatergroep De Warme Winkel en twee delen uit de mightysociety-reeks van Eric de Vroedt. Sinds 2014 is Jos zakelijk leider van Theatergroep Suburbia.

Het bestuur van stichting SubSub doet zijn werk onbezoldigd. Dat wil zeggen dat zij het werk vrijwillig doen en daarmee onbetaald. De directie en medewerkers worden ingehuurd als ZZP’er op projectbasis.

Hier vindt u de hoofdlijnen van het beleidsplan 2018.
Hier vindt u het
jaarverslag 2018

jaarverslag 2019

jaarverslag 2020.

Vacatures

Vacatures

Momenteel hebben wij een openstaande vacature voor:

REGIE-ASSISTENT (stage) Seizoen 2021-2022

Theatergroep SubSub zoekt een REGIE-ASSISTENT (stage) Seizoen 2021-2022

 

Theatergroep SubSub in Almere is het professionele theatergezelschap in de provincie Flevoland dat voorstellingen maakt met talentvolle acteurs tussen de 15 t/m 25 jaar. SubSub is ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia en is een plek waarbinnen jong acteer/regie/productietalent zich kan ontwikkelen onder professionele begeleiding. Gemiddeld stroomt een derde van de cast en crew na afloop door naar een HBO kunstvakopleiding.

Naast deze jonge talenten werken wij ieder seizoen met een derde of vierdejaars regie-assistent van een relevante HBO makers/docent opleiding.

Werkzaamheden:

 • Repetities begeleiden op basis van instructies van de
 • Zorg en verantwoordelijkheid dragen voor de
 • De communicatie ondersteunen tussen de regisseur, acteurs en de
 • Ondersteunen van het artistiek-inhoudelijke
 • Veranderingen bijhouden die zowel inhoudelijk als qua vormgeving tijdens het repetitieproces aan de productie worden aangebracht.
 • Inhoudelijke en uitvoerende rol in de educatie- en
 • Gedurende de voorstelling samen met de techniek verantwoordelijkheid nemen voor wat er op de speelvloer

Functie eisen:

 • Relevante HBO-, Universitaire opleiding / 3e of 4e
 • Pro-actieve houding Houdt van een uitdaging
 • Goede communicatieve vaardigheden Woonachtig in Almere is een pre
 • In bezit van rijbewijs is een pre Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Beschikbaar vanaf 16 september t/m 23 april op elke donderdagavond en diverse

Wij bieden:

Een leerzame periode bij een ambitieus en groeiend theatergezelschap, waarbij je met alle facetten van het maken van een productie geconfronteerd zult worden. SubSub houdt kantoor bij Theatergroep Suburbia, wat zorgt voor een inspirerende en levendige werkplek.

SubSub maakt teksttheater. De voorstellingen zijn voor iedereen (adolescent en volwassenen) herkenbaar en inzichtelijk. De vorm is snel, direct, montage-achtig en kleurrijk, vaak gebruikmakend van zang en dans.

SubSub weet precies de kern van het stuk te pakken, daar waar het drama zit. Doordat grootsheid en lichtheid af worden gewisseld met waarachtig en klein vormgegeven scènes, wordt het stuk helder en raakt het iedereen. Op www.theaterkrant kan je een aantal recensies van afgelopen jaren teruglezen.

In de afgelopen jaren heeft SubSub onder andere de voorstellingen ONT-MOET, Lucifer, Extreem, Op Drift!, Bloedband, HEM/ZIJN, Don Juan, Elckerlyc, Peer Gynt en de Driestuiversopera gespeeld.

Seizoen 2021-2022

Dit jaar spelen we Rouwkost, een nieuw stuk over rouw bij jongeren. Geschreven door Yvo Nafzger en geregisseerd door Esther Bolte. Op 16 en 23 september houden we audities en vanaf donderdag 7 oktober tot begin april wordt er elke donderdagavond (en zo nu en dan in het weekend) toegewerkt naar de première op 9 april 2022. We spelen 12 reguliere voorstellingen en maximaal 7 schoolvoorstellingen. De speelperiode is van 6 tot en met 23 april.

Corona: Vanzelfsprekend staan veiligheid en gezondheid bij ons voorop en houden we ons aan de adviezen van het RIVM en de maatregelen van de regering. Het repeteren en spelen gebeurt altijd ‘Coronaproof’.

Contact- en vacature informatie:

Reageer door voor 7 augustus een korte motivatiebrief met CV te mailen naar esther@subsub.nl Voor vragen kan je bellen met Esther Bolte (regisseur) via 036-8448148 / 06 24 27 92 38

Meer informatie over Theatergroep SubSub vind je op www.subsub.nl.

Is deze vacature niks voor jou?

Open sollicitaties zijn altijd welkom. Stuur je motivatiebrief inclusief cv per e-mail naar info@subsub.nl. Wellicht is er op korte termijn wél een geschikte vacature voorhanden. Ook staan wij altijd open voor stagiair(e)s, dus stuur ons ook zeker een mailtje als je stage bij ons wilt lopen.

Wij stimuleren talentontwikkeling graag!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rondom SubSub? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!