Wall of Fame

Theatergroep SubSub maakt voorstellingen met jong talent. Op deze Wall of Fame, is alles terug te vinden over de voorstellingen die we de afgelopen tien jaar hebben gemaakt. SubSub is al tien jaar een springplank voor het jonge acteertalent, veel spelers stromen door naar vakopleiding, gaan nog steeds de planken op en sommige spelen zelfs in grote musicals. Je leest en ziet het allemaal hieronder.

ROUWKOST

In onze voorstelling ROUWKOST nemen we je mee in het rouwproces van twee jongeren, Mitch en Aisha, broer en zus, die hun moeder verliezen en daarmee een stukje van zichzelf. Er is te zien hoe Mitch en Aisha elkaar steeds minder begrijpen omdat ze beide op een totaal andere manier met de dood van hun moeder omgaan.

Aisha valt in een zwart gat en zondert zich af. Mitch daarentegen grijpt juist alle kansen aan om de deur uit te gaan en verliest zich in ‘leuke’ dingen doen, uitgaan, drank en seks. Ze raken steeds verder verwijderd van elkaar. Aisha’s vrienden proberen haar zo goed en zo kwaad te helpen, maar al snel wordt duidelijk dat ‘hulp’ zich kan manifesteren in onbeholpen botheid of onbegrip.

Met Rouwkost doorbreken we het taboe rond rouw en de dood en laten we het rouwproces van jongeren die één van hun ouders verliezen zien. Hoe werkt dat, of hoe werkt dat niet? Hoe beïnvloedt de dood je leven, wat blijft er over van je identiteit en hoe kan je de draad weer oppakken?

Dyon Wilkens
Dyon Wilkens
De rap die hij voor onze Theater Na de Dam versie 2021 maakte werd dit jaar hierop opgepikt door Suburbia en uitgevoerd samen met Black Pencil en Omroep Flevoland. Door Omroep Flevoland werd hij de stadrapper genoemd. Ook werd Dyon aangenomen bij ArtEz Zwolle en begint komend seizoen in het eerste
jaar daar.
Giacomo Steinbach
Giacomo Steinbach
Na in 2018 meegespeeld te hebben in Op Drift
sloeg hij daarna zijn vleugels uit om ervaring op te
doen bij Theater de Gasten en het Poldertheater.
Na al die ervaringen kwam hij terug op het honk als
regie-assistent om zich ontwikkelen als maker en
leidde diverse workshops en nagesprekken bij de
voorstelling. Hij deed auditie op de Amsterdamse
Hogeschool voor de Kunsten opleiding Theaterdocent
werd aangenomen en start komend seizoen.
Judith van Katwijk
Judith van Katwijk
Deed tijdens het repetitieproces doet Judith auditie op ArtEz Arnhem opleiding docent Theater werd aangenomen en start komend seizoen.
Rik Worring
Rik Worring
Speelde voor de tweede keer mee bij SubSub, in 2019 deed hij ook mee aan Extreem. Tijdens de repetitieperiode kwam hij erachter dat hij ook graag aan de makerskant zit en loopt komend seizoen mee met regisseur Esther Bolte als regie-assistent.

ONT-MOET

In deze voorstelling, die we in juni 2021 speelden, namen de acteurs het publiek mee op een ontdekkingsreis. Op zoek naar ‘echt’ contact, zonder écht contact. Want wat is ontmoeten eigenlijk en hoe doe je dat? Ze nemen je mee in een reis waarin de balans opnieuw wordt opgemaakt. Want wat gebeurt er als je niet meer moet? Als niemand meer iets zou moeten, ontstaat er dan een anarchie? Niets moeten, geeft dat rust of onrust en op wat voor manier?

In dit project werkten wij nauw samen met de Subbies en werden zij begeleid bij het ontwikkelen van hun makers skills. Met behulp van professionals maakten zij de voorstelling met performance-achtige elementen rondom het thema ont-moeten.

De voorstelling vond plaats op verschillende plekken, in en rondom De Voetnoot in Almere Stad. In groepjes van 10 ging het publiek uiteen.

Anne-Fleur Verkade
Anne-Fleur Verkade
Werd tijdens het repetitieproces aangenomen op de opleiding Docent Theater in Zwolle en gaat komend seizoen naar haar tweede jaar.
Bo Daamen
Bo Daamen
De wens van Bo was altijd om theaterdocent te
worden. Ze is zowel aangenomen op de HKU als de
AHK als ArtEz Zwolle. Uiteindelijk heeft ze ervoor
gekozen om naar de AHK te gaan en ze start komend seizoen.
Sadie Delintzis
Sadie Delintzis
Na haar deelname aan ONT-MOET speelde Sadie
in 2022 ook nog mee met SubSubXtra en werd
ze ditzelfde jaar aangenomen op de ArtEz Zwolle
opleiding docent Theater. Ze start komend seizoen
Dyon Wilkens
Dyon Wilkens
Speelde ook mee in de eerste editie van SubSubXTra,
Lucifer en Theater Na de Dam. Hij werd na de
produktie aangenomen bij KIKID, een theatergroep die
voorstellingen op scholen speelt.
Mike Koene
Mike Koene
Spreidt zijn vleugels uit en speelt in juli 2022 in het
zeecontainerproject van het Over t Ij Festival.

LUCIFER

Het beroemde stuk van Vondel, in een modern en muzikaal jasje!

Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

De voorstelling Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Jemaya Douwes
Jemaya Douwes
Speelde na Lucifer ook mee in SubSubXtra 2022 en
werd aangenomen op de ArtEz Zwolle opleiding
docent Theater. Ze start hier komend seizoen.
Mohamed Abd El Hafeez
Mohamed Abd El Hafeez
Speelde ten tijde van Lucifer ook bij Theater de Gasten.
Met elkaar hebben we hem de opleiding geboden
zodat hij in dit seizoen in aangenomen op de ATKA.
(Acteurs en Kleinkunst Academie AHK, in Amsterdam.)
Ravian Houtveen
Ravian Houtveen
Werd na Lucifer aangenomen op de MBO
Theaterschool in Rotterdam en gaat komende seizoen
naar zijn 2e jaar.
Quint den Enting
Quint den Enting
Speelde ook mee in de productie Op Drift. Inmiddels is
hij gestopt op de filmacademie in werkzaam in het veld
als filmmaker en regisseur.

EXTREEM

Extreem gaat over een extreemrechtse jongen die door geweldpleging tegen moslims in de gevangenis terechtkomt. Daar komt hij tot inzicht dat haat zijn leven niet beter heeft gemaakt en hem ook nooit gelukkiger zal maken. Vervolgens probeert hij uit dit extreemrechtse milieu te komen. Maar dit blijkt moeilijker dan hij tevoren had ingeschat…

 Ies Kaczmarek
Ies Kaczmarek
Ies werd na Extreem aangenomen op zowel de Toneelschool Maastricht als de fotografie opleiding in Den Haag. Hij koos voor de Toneelschool opleiding Performance.
Teun Adriani
Teun Adriani
Teun is na Extreem aan de slag gegaan als acteur bij Artiance en speelt in diverse schoolvoorstellingen.
Jaïr Rosaria
Jaïr Rosaria
Na twee jaar bij SubSub gespeeld te hebben (Op Drift! en Extreem) richt hij zijn eigen theatergroep op waarmee hij performances maakt. Hiermee treedt hij op op evenementen als de Almeerse Nacht van de Nacht. Daarnaast is hij theaterdocent bij Theatergroep de Gasten en werkt hij aan zijn eerste rapalbum.
Sanne Buijs
Sanne Buijs
Sanne had al een jaar theaterdocent bij Artez achter de rug en was ervan overtuigd dat actrice worden haar weg was. Bij SubSub kwam ze erachter dat grimeren meer haar passie had en ze volgt momenteel een opleiding tot grimeuse.

OP DRIFT!

Op Drift! is een muzikale voorstelling over talent, passie en de bijkomende prestatiedruk. Het gaat over twee jonge vrouwen, Alexandra (Alex) en Veerle, die samen een muzikale dansact hebben. Ze werken zich naar de top, maar zijn ze bereid om daarvoor alles op te geven? Waar ligt de grens tussen passie en obsessie?

Wijnand Gomes
Wijnand Gomes
Bij Bloedband was Wijnand de assistent van de regie-assistent. In Op Drift! was hij zowel acteur als danser. Wijnand is een multitalent. Na SubSub deed hij auditie bij op de AHK bij 2 opleidingen. Productie Podiumkunsten en Design en Technology. Op beiden werd hij aangenomen. Hij startte bij Design and Technology, na een jaar merkte hij dat hij toch liever uitvoerend wilde zijn en is startte aan de CODARTS musical opleiding Rotterdam.
Marloes Strenk
Marloes Strenk
Marloes was actrice/drummer in de voorstelling. Ze is vervolgens aangenomen op diverse muziekopleidingen en heeft gekozen om in 2018 te beginnen aan de Herman Brood Academie.
Quint den Enting
Quint den Enting
Quint won Kunstbende Flevoland 2018 in de categorie film en vertegenwoordigde zodoende Flevoland bij de Landelijke wedstrijd. In 2019 is hij begonnen aan de HKU filmacademie. Hij speelde later ook nog een rol in de voorstelling Lucifer.
Sarah Sahertian
Sarah Sahertian
Multitalent Sarah speelde de hoofdrol Op Drift! en is in 2019 aangenomen op de AHK theaterdocent.

Bloedband  5 t/m 22 april 2017 in De Voetnoot, Almere

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling Bloedband ging over: Bloedband is een spannende jongerenvoorstelling van SubSub die gaat over het zoeken naar je eigen weg, je eigen identiteit en het krijgen van erkenning. Het gaat over een meisje, Eva, dat in een sekte terecht komt en na een moeilijke strijd hieruit ontsnapt. Maar is de sekte ook uit haar?

Mher Brutyan
Mher Brutyan
Mher nam na Bloedband een tussenjaar en is in 2018 begonnen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is afgestudeerd.
Jessie Velthuis
Jessie Velthuis
Jessie is na Bloedband aangenomen in Londen op de International School of Performing Arts waar ze in 2020 afstudeerde. Bij de voorstelling ONT-MOET is ze regie-assistente.
Elyas Fahker
Elyas Fahker
Elyas heeft na bloedband o.a. gespeeld bij Dox en bij de Bonte Hond in de voorstelling Schoppen.
Ies Kaczmarek
Ies Kaczmarek
Na Bloedband (2017) was Ies nog te jong voor een vervolgopleiding, maar vertegenwoordigde in 2018 Flevoland in de landelijke wedstrijd van Kunstbende en werd 3e in de categorie Theater. Daarna heeft hij nog een rol gespeeld in Extreem en is daarna aangenomen op de Performance opleiding in Maastricht.

HEM/ZIJN was te zien van 6 t/m 23 april 2016 in De Voetnoot, Almere. Daarnaast ook nog in het Agora Theater in Lelystad en in juni 2016 op het festival Havenwerk in Deventer

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling HEM/ZIJN ging over: Tristan is een jongen in een meisjeslichaam. Hij worstelt met zijn identiteit. Hij wil veranderen, heeft alleen geen idee hoe hij dat moet aanpakken. Bovendien is Tristan doodsbang voor de gevolgen. Maar opgeven? Dat nooit.

Michael Muyderman
Michael Muyderman
Na HEM/ZIJN is Michael aangenomen op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten bij de opleiding Musical Theater. In het seizoen (2019-2020) speelde hij in Annie waar hij voor zijn rol een musical award nominatie kreeg voor aanstormend talent.
Mika Bisschop
Mika Bisschop
Mika is tijdens HEM/ZIJN aangenomen op Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle bij de opleiding Theaterdocent. Deze opleiding is na 3 jaar verwizzeld voor de Artez acteursopleding in Arnhem.
Emilio Valentien
Emilio Valentien
Emilio is na HEM/ZIJN als freelancer gaan spelen bij o.a. Theaterbureau Hummelinck, Stuurman, Dox en speelde in seizoen 2017-2018 bij Theatergroep de Bonte Hond in de voorstelling Schoppen.

Don Juan was van 9 april t/m 1 mei 2015 te zien in Corrosia Stad, Almere

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling Don Juan ging over: Exclusieve clubs of exclusieve liefde? Cocktails met tien chickies of een romantisch diner voor twee? Seks met onbekenden in de VIP-lounge of altijd naast je grote liefde wakker worden? Geen dilemma’s die Don ‘Juan’ Nieuwhuizen bezighouden. De grote verleider is verslaafd aan coke, drank en seks. En hij heeft aan geen van alle ooit tekort. Geld zat. Hij leidt een leven waar Paris Hilton een puntje aan kan zuigen. De liefde ontwijkt hij moeiteloos – hij sluit zich af voor wie te dichtbij komt. Maar wat als verliefdheid op de loer ligt? Als de vonk een bosbrand blijkt?

Sannah Aukes
Sannah Aukes
Sannah is na Don Juan begonnen op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Muziektheater. Studeerde in 2019 af en zet haar eerste stappen in het werkveld.
Ziggy Knel
Ziggy Knel
Na Don Juan heeft Ziggy in Goede Tijden slechte Tijden gespeeld, bij Theatergroep de Gasten en Theatergroep Lost Project. Hij gaat volgend seizoen naar het derde jaar van de AHK acteursopleiding.
Sharlee Daantje
Sharlee Daantje
Sharlee is na Don Juan aangenomen op HKU, acteursopleiding. Zij studeert dit jaar af.
Oadail el Omari
Oadail el Omari
Oadail kwam na SubSub terecht bij Wij zijn Dox en is momenteel vast acteur bij Live your story die voorstellingen speelt voor middelbare scholieren.

Elckerlyc was van 2 t/m 19 april 2014 te zien in Corrosia Stad in Almere en speelde op Festival Havenwerk in Deventer

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling Elckerlyc ging over: Hoe belangrijk zijn geld en mooie spullen? Wie vertrouw je? Zou je iemand verraden? Die vragen stelde de schrijver van het toneelstuk Elckerlyc vijfhonderd jaar geleden al. En het zijn dingen die we ons ook nu nog iedere dag afvragen. Elckerlyc (‘Iedereen’) doet alles om een luxe leventje te leiden. Hij steelt, liegt, bedriegt, handelt in drugs en gebruikt geweld. Dat is vragen om moeilijkheden natuurlijk. En die krijgt hij ook. De dood komt Elckerlyc halen, en hij moet verantwoording afleggen tegenover God. Hij heeft de moed niet om alleen te gaan. Durft er iemand met hem mee?

Saïda Fahker
Saïda Fahker
Saïda is na Elckerlyc aangenomen op de American Academy of Dramatic Arts in Hollywood. Momenteel woont ze in Amsterdam en is werkzaam als actrice in diverse projecten, zoals de serie #tagged van de publieke omroep.
Marit Golstein
Marit Golstein
Marit is na Elckerlyc begonnen op HKU opleiding Theaterdocent. In 2018 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten. Tegenwoordig werkzaam als docent en maker.
Shantay Stern
Shantay Stern
Na Elckerlyc was Shantay choreografe bij de voorstelling Don Juan(2015), daarnaast werkte ze o.a. als actrice in de tv serie Spangas, was invaldocente op de Theaterschool Almere en in 2018 was zij actrice in de zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia op de Kemphaan. Momenteel is zij ook actief bij KLEURinCULTUURtv.
Robbie Wallin
Robbie Wallin
Robbie heeft na SubSub getoerd door het land met een voorstelling van Theatergroep Dox, is vaste acteur bij de Amsterdamse groep Lost Project en is in 2019 begonnen op de AHK docentenopleiding.

Peer Gynt was van 11 t/m 26 april 2013 te zien in de Voetnoot, Almere

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling Peer Gynt ging over:  Peer is een sympathieke, maar egoïstische losbol. Hij ligt goed bij de vrouwen, maar hij neemt de waarheid niet zo nauw. Hij is verliefd op een meisje, maar gaat haar zijn hele leven uit de weg.

Nina Certyn
Nina Certyn
Nina werd na SubSub aangenomen op de opleiding Theaterdocent aan de Amsgterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tegenwoordig werkt ze veel in Vlaanderen o.a. bij het secundair kunstinstituut in Gent en bij Het Paleis.
Esmé Hilbrink
Esmé Hilbrink
Esmé werd na SubSub aangenomen aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle bij de opleiding Theaterdocent. Ze liep in 2016 stage als regie-assistent bij de voorstelling HEM/ZIJN van SubSub. Sinds haar afstuderen is ze freelance theaterdocent en werkt ze o.a. voor Theatergroep de Bonte Hond, ROC Almere opleiding Artiest en bij de Kunstlinie.
Tanja van Laar
Tanja van Laar
Tanja werd na SubSub aangenomen aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle voor de opelding Theaterdocent. Sinds haar afstuderen heeft ze onder andere gewerkt voor CKV Almere en ROC opleiding artiest.
Germain Siban
Germain Siban
Germain werd na SubSub aangenomen op de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten; opleiding acteur, maar besloot zijn eigen weg te volgen. Hij heeft een eigen theatergroep: Muis Theaterproducties, waarmee hij voor basisschoolleerlingen speelt.

De Driestuiversopera was van 12 t/m 26 april 2012 te zien in de Voetnoot, Almere

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling De Driestuiversopera ging over: Mack the Knife en Jonathan Peachum zijn aartsrivalen. Beiden proberen ze met hun bedrijf te overleven in het Londen van de jaren ’30. Peachum voorziet zwervers en bedelaars van kleding en materiaal om te bedelen. Zo heeft hij potten schurftcrème en een kast vol stompen. In ruil voor Peachum’s hulp moeten ze 50% van hun bij elkaar gesprokkelde opbrengsten afdragen. Als ze niet meewerken, worden ze hardhandig uit zijn wijken verwijderd. Mack the Knife is een charmante schurk die aan het hoofd van een misdaadorganisatie staat. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen – en daarmee bedoelt hij vooral zichzelf. Zo is hij toch, net als Peachum, een welgesteld man. Een man waar vele vrouwen voor vallen, waaronder Polly, de dochter van Peachum. Dit valt bij hem niet in goede aarde..

Naidjim Severina
Naidjim Severina
Na SubSub werd Naidjim aangenomen bij Lucia Marthas. Speelde in seizoen 2019-2020 één van de hoofdrollen in Kinky Boots. Daarvoor speelde hij de hoofdrol van Simba in de Lion King van Stage entertainment en is in de theaters o.a. te zien geweest met de groep Jeans.
Anne van der Lelie
Anne van der Lelie
Anne en Lisa vormen tegenwoordig het komische duo, “Anne en Lisa.” Hiermee touren ze door het hele land en in april 2019 stonden ze in KAF. Zeker de moeite waard om te gaan kijken.
Lisa van Schagen
Lisa van Schagen
Anne en Lisa vormen tegenwoordig het komische duo, “Anne en Lisa.” Hiermee touren ze door het hele land en in april 2019 stonden ze in KAF. Zeker de moeite waard om te gaan kijken.
Erik Kaizer
Erik Kaizer
Na 2 keer meegespeeld te hebben bij SubSub, werd Erik te oud om deel te nemen. Hij wilde echter niet weg. Erik heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als regie-assistent en steun voor het artistieke team.

Een Faust was van 7 t/m 21 april 2011 te zien in Hommeles, Almere

Hieronder is een overzicht te zien van spelers en wat ze hebben bereikt na de deelname aan Theatergroep SubSub. De voorstelling Een Faust ging over: God en Mephisto, de duivel, zijn in de hemel. Ze hebben een felle discussie. Niet alleen over goed en kwaad, maar ook over geluk. De ongelukkige oude dokter Faust komt ter sprake. Mephisto wedt om zijn ziel dat hij hem gelukkig kan maken. God gaat de weddenschap graag aan. Faust sluit een deal met de duivel en samen gaan ze op pad. Alles gaat volgens plan, Faust wordt steeds verder meegezogen in de “goede” bedoelingen van Mephisto… Maar wat is geluk en hoever ga je om dat te bereiken?

Diewertje Dir
Diewertje Dir
Diewertje werd in hetzelfde jaar, als een Faust, aangenomen op de acteursopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Tegenwoordig zie je haar terug in toneelstukken bij Oostpool, Haarlemse Toneelschuur en heeft ze de hoofdrol in de film Superjuffie en is ze te zien in Klokhuis.

“Bij SubSub kwam ik erachter dat ik echt niets liever wilde dan acteren”. – Diewertje

Bas van Klompenburg
Bas van Klompenburg
Bas richtte Cabaret Theatergroep Ongeremd op. Hiermee speelde hij mee in Elckerlyc (2014). Elckerlyc kreeg landelijk lovende recensies waarin “Ongeremd” ook genoemd werd. Tegenwoordig is Bas op vele gebieden werkzaam in het Almeerse theaterlandschap, zo kan je hem vinden als docent bij CKV Almere en als cultuurscout voor het Cultuurfonds Almere.

“Esther is mijn theatermama en tijdens het jaar bij SubSub kwam ik erachter dat acteren niet mijn ding is, maar mijn kwaliteiten elders liggen, de dingen die ik nu doe.” – Bas

Ramona Kooij
Ramona Kooij
Ramona werd datzelfde jaar aangenomen bij de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten (HKU) opleiding Theaterdocent. Ze liep stage als regie-assistent bij de Driestuiversopera. Tegenwoordig werkt ze als theaterdocent op een middelbare school in Almere.
Micky Overman
Micky Overman
Micky voelde zich niet thuis in Nederland. En vertrok na het jaar bij SubSub naar Engeland. Ze maakt daar momenteel furore als stand up comedian.