Project omschrijving

Lucifer

Het beroemde stuk van Vondel, in een modern en muzikaal jasje!

Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Het verhaal achter Lucifer
De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

Deze voorstelling is volledig uitverkocht en speelt momenteel niet meer.

De onderstaande foto is gemaakt door: Ies Kaczmarek

Recensies

“Wat een geweldig stuk is dat Lucifer toch. In Almere opent de voorstelling met Lucifer als een rapper die zijn medestanders, de Luciferisten, aanroept om in verzet tegen God te komen. Die scène is meteen raak: krachtig en vol muzikaliteit. De engelen vragen zich af waar Apollion is, de gezant die naar de aarde is afgedaald om de pas geschapen mens te aanschouwen.

Bij Bolte en SubSub ligt het speelveld als het ware geheel open. Het raamwerk waarin het verhaal zich afspeelt blijft puntgaaf intact en daarbinnen geven de spelers een wervelende, spannende en uitbundige versie van een stuk dat officieel een ‘treurspel’ heet. Wonderlijk toch dat elke zwaarte die aan dit woord kleeft verdwenen is en tegelijk ben je als toeschouwer enorm betrokken bij deze machtige strijd tussen God en de engelen, die leidt tot de zondeval van de mens. Zo zijn we dus geworden wie we zijn.” – Theaterkrant

De hele recensie van de Theaterkrant lees je hier.

“Hoewel het oorspronkelijke stuk eeuwenoud is, en het verhaal zich afspeelt in de hemel, zijn de thema’s ook in de huidige maatschappij nog actueel. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug. Want wat zou jij doen als er van bovenaf, zonder enige inspraak, opeens veranderingen worden doorgevoerd? Leg je je daarbij neer of kom je in opstand? Hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Maar in hoeverre laat jij je beïnvloeden door anderen?

De aartsengel Lucifer, gespeeld door acteur Mohamed Abd El Hafeez, begrijpt niets van het besluit van zijn vader, God, om de mens boven de engelen te plaatsen. Hij legt zich er niet zomaar bij neer en verzamelt een leger volgelingen om zich heen om ten strijde te trekken. Tot ontsteltenis van de swingende aartsengel Gabriel, gespeeld door Jillian Jordan, die hem uit volle borst toezingt vertrouwen te hebben in God. Weet zijn beste vriend Rafael (de engel van de harmonie, gespeeld door Dyon Wilkens) de gemoederen te sussen? En wat is de rol van engel Beëlzebub (Charlotte Vermeulen) en aan wiens kant staat die nu eigenlijk? Knap gespeeld en gezongen door de jongeren van SubSub en met veel gevoel en humor gebracht.” – Almere Deze Week

De hele recensie van Almere Deze Week lees je hier.

De onderstaande foto is gemaakt door: Ies Kaczmarek

Cast

Charlotte Vermeulen
Charlotte VermeulenActeur
“Hoi! Mijn naam is Charlotte en ik ben 20 jaar.
Dit jaar doe ik er alles aan om mijzelf als acteur en maker te verbreden. Zo doe ik een vooropleiding theater bij de Toneelmeester om me extra goed voor te bereiden op de audities van de Toneelscholen.

Ook heb ik sinds kort zangles onder het motto “iedereen kan zingen, je moet het alleen eerst leren”. Ik bak er nu nog niet veel van, maar ik vind zingen heel leuk en daarom wil ik er graag beter in worden.

Ennnnn natuurlijk speel ik ook in ‘Lucifer’ van jawel, SubSub! Op mijn vooropleiding krijg ik veel spel les. Hier leer ik super veel, maar ik miste de opbouw en het werken naar een eindproduct, aangezien je daar ook heel erg veel van leert. Bij SubSub bouwen we het hele jaar door aan een stuk, en dus leek dit mij de idealen plek. Welke rol ik ga spelen hou ik nog even geheim…. Om daarachter te komen moet je maar komen kijken!

Naast het spelen van een stuk vind ik het ook heel leuk en interessant om zelf theater te maken. Zo vorm ik bijvoorbeeld een duo met een van mijn beste vriendinnen. Samen maken we kleinkunst/cabaret voorstellingen in de vorm van sketches en liedjes.

Goed, dit ben ik! Hopelijk hebben jullie me een beetje leren kennen. “

Dyon Wilkens
Dyon WilkensActeur
“Hey hey,
Mijn naam is Dyon wilkens ben 19 jaar oud en woon in Almere. Ik zit op school in Almere Poort en daar volg ik de opleiding artiest. Zelf heb ik veel ervaring in film en tv series. Heb die verse hoofdrollen en bij rollen gespeeld. Op het moment ben ik meer bezig met theater en muziek, mijn aller eerste zelf geschreven nummer staat ook al op spotify!!! In het toneelstuk lucifer speel ik de rol van Rafael de engel van de harmonie. Ik heb er super veel zin in!! Komen jullie kijken??”
Ester van der Wal
Ester van der WalActeur
“Hoi!

Ik ben Ester, ik ben 17 jaar en zit momenteel in de 6e op het Trinitas in Almere. Recentelijk ben ik erbij gekomen om als dubbel van Romany te spelen. En in de korte tijd dat ik erbij ben heb ik het heel leuk gehad, dus ik ben super blij dat ik nu de helft van de voorstellingen mag spelen.

Ik heb 7 jaar bij Theaterschool Almere gezeten en nu speel ik dus hier! Ik ben dol op acteren, maar heb daarnaast nog veel andere bezigheden. Naast natuurlijk school volg ik nu bijvoorbeeld zangles en ook tekenen en schilderen doe ik heel graag.

Nou, genoeg over mij, misschien tot bij de voorstelling!! ”

Evy de Joode
Evy de JoodeActeur
“Ik ben Evy de Joode en ik ben 19 jaar. Ik ben net terug van een grote reis door Zuid-oost Azië en Australië. Reizen is duidelijk 1 van mijn grootste passies, omdat ik het allerfijnst vind om mijn eigen grenzen te verleggen en nieuwe plekken te ontdekken. Naast acteren en reizen, hou ik ook enorm veel van debatteren en heb ik hier ook verschillende prijzen voor gewonnen. Ook speel ik al softbal sinds dat ik 12 ben. In het dagelijks leven ben ik een manager in een restaurant en naast SubSub ben ik hier momenteel het drukst mee. Wat niet helpt is dat ik helaas erg chaotisch ben en loop ik hier best vaak tegen aan, zeker wanneer het aankomt op het uitstellen van dingen. Daar ben ik namelijk erg goed in.

Voor mij is het ontzettend gaaf om met SubSub zo’n vette voorstelling neer te zetten en ik kan niet wachten tot iedereen onze voorstelling kan bewonderen ♡”

Jemaya Douwes
Jemaya DouwesActeur
“Hi, Hey, Hallo, Goede dag,

Mijn naam is Jemaya Douwes. Maar wie is Jemaya dan?
Ik ben een gestructureerde chaoot. Ik ben verliefd op het leven en de mensen om mij heen. Ik ben een dromer en een schrijver. Schrijf door van alles en over alles. Schrijf gedichten, verhaaltjes en ik ben nu zelfs bezig met het produceren van mijn zelf geschreven voorstelling. Ik wil graag mensen inspireren, aan het denken zetten en raken met mijn schrijven.

Misschien ook leuk om te weten, ik ben 18 jaar oud en zit in mijn laatste jaar bij de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag.

Eigenlijk zat ik eerst helemaal niet bij Lucifer. Ik deed zelfs auditie voor de nieuwe voorstelling die bij SubSub in de maak is. Maar mijn fantastische voorganger Leah redde het niet meer met haar studie en toen was ik daar opeens. Nu speel ik een van de Rei, de trouwe engelen van Gabriël.
Elke dag is weer een feestje met deze mensen en in de korte tijd dat ik erbij ben gekomen, heb ik er ook weer een familie bij.

Het stuk Lucifer is een ervaring. Een ervaring voor mij en ik hoop ook voor u, als we u mogen verwelkomen in onze zonnige zaal. Graag tot snel!
En onthoud wat er ook gebeurt, liefde overwint alles.”

Jillian Jordan
Jillian JordanActeur
“Hey Ik ben Jillian, misschien kennen jullie me nog? Bij de vorige voorstelling van SubSub speelde ik Kadera in Extreem. Ik heb zoveel mogen leren in een korte periode en ben zo ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om meer te leren in Lucifer.

Dit keer heb ik de genoegen gekregen om Gabriël te spelen, Gabriël is super leuk om te spelen. Ze is trouw, vastberaden en zingt aan één stuk door. Halleluja!

Naast SubSub zit ik ook bij theatergezelschappen Lost Project en de Gasten. Dit doe ik niet alleen omdat ik zoveel van acteren hou maar ook omdat ik dit jaar auditie ga doen bij 3 toneelscholen. Wish me luck!”

Leah Jozefzoon
Leah JozefzoonActeur
“Olá, mijn naam is Leah ben 19 jaar, geboren in Dammie getogen in Ally. Ik zit nu in mijn laatste jaar van een theateropleiding. Waar ik veel heb geleerd. Hierna ga ik de regie kant op of ik neem een hamster.

Momenteel speel ik mee in een stuk van “De Nationale Opera”. Ik zing zelf graag jazz & soul. Mijn familie is heel muzikaal en artistiek. We maken samen ook muziek. Super gezellig altijd!!!

Ik hoop jullie snel te zien bij de voorstelling!”

Lin Blom
Lin BlomActeur
“Ik ben Lin en op dit moment 20 jaar oud. Het grootste gedeelte van mijn tijd besteed ik aan het studeren van Nederlands aan de UvA in Amsterdam. Een hele interessante en leerzame studie. Het liefst zou ik dan ook zeggen dat dit altijd al mijn grote droom is geweest en dat ik dolgelukkig wordt van alle boeken die ik moet lezen, papers die ik moet schrijven en Middelnederlandse zinnen die ik moet vertalen. Het enige probleem is dat mijn hart op een hele andere plek te vinden is. Een plek waar niet alleen verhalen worden gelezen en geschreven, maar ook tot uiting worden gebracht. Een plek waar fantasieën werkelijkheid kunnen worden. Het liefste kruip ik niet alleen in de tweedimensionale wereld van een verhaal, maar bouw ik al spelend en creërend een driedimensionale wereld op. Een wereld die buiten alle lijnen van een papier kan treden, een wereld waarin al het onmogelijke een kans krijgt mogelijk gemaakt te worden.
Ik weet zeker dat ik bezweken zou zijn onder alle spellingsregels, grammaticaregels, ontleedregels en nog heel wat andere regels als SubSub er niet geweest zou zijn om mijn theaterbehoeftes te kunnen vervullen. Ik hoop daarom bij SubSub veel te leren en nieuwe ervaringen op te doen, waardoor ik wellicht op een dag aangenomen kan worden op een toneelschool!”
Mohamed Abd El Hafeez
Mohamed Abd El HafeezActeur
“Hoi! Salaam! Aangenaam! Ik ben Mohamed Abd El Hafeez, ik ben 22 jaar en dit jaar acteur bij theatergroep SubSub. Ik heb dit jaar een tussenjaar en daardoor focus ik me volledig op mijn passie acteren. Dit jaar doe ik ook mee bij theatergroep Degasten. Ik ben erg blij dat ik beide theatergroepen kan combineren. SubSub is voor mij een plek waar veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling op het gebied van teksttoneel spelen. Degasten is voor mij een plek waar veel aandacht wordt besteed aan fysiek theater. Je leert wat je allemaal met je lichaam kan doen. Ik merk dat door deze combinatie ik elke week steeds een stuk vooruit maak in mijn ontwikkeling als acteur.

Na dit jaar lijkt het me geweldig om acteursopleiding te volgen op de AHK of HKU. In de toekomst zou ik graag mijn eigen theatervoorstelling willen maken. Ook wil ik meer jongens die op mij lijken op het toneel zie. Een grote inspiratiebron voor mij is Nasrdin Dchar. Ik vind het erg indrukwekkend hoe hij het publiek naar zich toetrekt en hoe hij zijn voorstellingen in elkaar zet. Door ervaringen die hij heeft meegemaakt in ze leven om te toveren tot een theatervoorstelling waarbij je wordt meegesleept door verschillende emoties.”
Dit jaar spelen we Lucifer, Zorg dat je erbij bent!

Mara Bosker
Mara BoskerActeur
“Hey daar, aangenaam! Ik ben Mara Bosker, 19 jaar en kom uit Almere.
Ik ben een 2e jaars theaterstudent op het Pact+. Daarnaast ben ik ook veel bezig met muziek, of het nou muziek luisteren, maken of concerten bezoeken is, ik ben er erg actief in. Daarom lijkt het mij ook heel erg gaaf om hierna de Herman Brood academie te doen of in ieder geval iets met muziek.

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met theater. Spelen, maken performen ik vond het allemaal geweldig zolang ik maar bezig was met theater. Mijn familie is daar ook heel erg motiverend en stimulerend in en het is erg fijn om zo’n team achter je te hebben staan.

Ik speel 1/3e van de Rei in Lucifer, wij zijn het trouwe koor van Gabriël. Het is ontzettend leuk om multidisciplinair bezig te zijn, zingen en acteren! Ik ben blij dat ik deze ervaringen mee kan nemen voor verdere ontwikkelingen in het werkveld.

Zorg dat je snel kaartjes hebt want het word een spektakel!”

Pieter Zomerdijk
Pieter ZomerdijkActeur
“Hallo ik ben Pieter Zomerdijk en ben 17 jaar. Ik ben veel te vinden in Amsterdam omdat ik een 2e jaars student ben bij de kunstvakopleiding PACT Theater. En hopelijk kan na deze opleiding ik wel naar de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam.

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met creatieve mensen om mij heen op alle soorten vlakken. Dit heeft mij ook heel erg gemotiveerd om echt voor het vak theater te gaan en daar mijn werk van te maken in de toekomst. Die mensen zijn vooral mijn familie, ik ben ook daardoor echt een familie mens. Het is zo fijn als je zo rijk bent aan zoveel lieve, mooie en grappige mensen om je heen. Dit maakt mij tot op de dag van vandaag een heel gelukkig mens. Sinds kort heb ik mijn eigen productie bedrijf opgericht genaamd “Je bent me d’r eendje Producties”. Dit is voor mij het begin om bekend te worden in de entertainment wereld, want hoe bekender je word hoe meer je voor toneelstukken wordt gevraagd om te spelen of regisseren.

Dit ben ik en ik wil jullie ten slotte mijn levens motto meegeven; niets heeft een betekenis behalve de betekenis die je er zelf aan geeft.”

Ravian Houtveen
Ravian HoutveenActeur
“Hey, ik ben Ravian Houtveen en ik ben 16 jaar oud en woon in Almere. Ik zit de derde klas van Het Baken Poort Lyceum.

Later wil ik heel graag doorgaan met theater en ik wil vooral in films en series gaan spelen. Ik heb op meerdere toneel scholen gezeten en ik ben heel erg blij dat ik mee mag doen met Lucifer. Ik speel een koor engel in het stuk en dat vind ik echt leuk om te doen.

Ik hoop dat jullie mij nu wat beter hebben leren kennen en ik kan echt niet wachten tot we aan iedereen mogen laten zien wat we gemaakt hebben.”

Romany Kootstra
Romany KootstraActeur
“Heey, ik ben Romany en ik ben 19 jaar oud.
Ik Kom uit Almere en volg hier ook de opleiding acteur aan het ROC waar mee ik nu in mijn examen jaar zit.

Acteren betekent ontzettend veel voor mij, het zit in mijn bloed en ik zou geen dag zonder willen.
Op de basisschool was ik al druk aan het acteren en zat ik ook op een theaterschool in Almere haven.
Tegenwoordig speel ik nog steeds in theatergroepen en dit jaar bij SubSub 🙂
Momenteel ben ik bezig met mijn eindejaarsvoorstelling die ik zelf moet schrijven en op moet voeren.
Mijn voorstelling gaat over dementie, een erg heftig onderwerp vind ik zelf maar ik zou dit onderwerp graag in het daglicht willen zetten.

Veder hoop ik volgend jaar aangenomen te worden voor AHK in Amsterdam en nog veel meer te mogen leren over dit fantastische vak.”

Quint den Enting
Quint den EntingActeur

Crew

Esther Bolte
Esther BolteRegisseur
Esther, is in 2001 afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Drama in Eindhoven. Sindsdien werkt ze als actrice, docent en regisseur. De laatste jaren is ze zich steeds meer gaan richten op regisseren, maken en lesgeven aan jonge talentvolle mensen. Dit doet ze vooral bij SubSub waar ze regisseur en artistiek leider is, maar ook bij Theaterschool Almere, Buitenkunst, op de filmset en ze geeft graag gastlessen op HBO of ROC theateropleidingen. Later wilt Esther Theater-Oma worden: Een oud rimpelig gekrompen omaatje dat nog altijd actief is op de theatervloer en met oude, iets minder rimpelige, Subbies koffie gaat drinken. Theatermaken is volgens Esther het mooiste vak dat er bestaat. Theater vraagt rust en het neemt tijd om dingen te bekijken van allerlei verschillende kanten.

“Al 30 jaar is het mijn liefde en passie. Van theater gaat mijn hart sneller kloppen en dat ik dit bij SubSub, mijn eigen groep doe, is een droom die uitkomt.”

Erik Kaizer
Erik KaizerRegie-assistent
“Hallo, ik ben Erik Kaizer, 34 jaar en kom uit Almere. Ik werk op dit moment in een revalidatiecentrum in de ouderenzorg. Daarnaast ben ik cabaretier en heb drie jaar geleden een voorstelling gemaakt. Ben nu druk schrijvende aan mijn tweede voorstelling. Af en toe ben ik trainingsacteur op mijn oude opleiding en speel ik in tv-commercials.

Na twee jaar gespeeld te hebben in voorstellingen van SubSub, werd ik regieassistent. Dat ben ik inmiddels zeven jaar. Ik blijf het mooi vinden om jong talent te helpen zich te ontwikkelen. En samen een maatschappelijk en kritische voorstelling te maken en te laten zien.

Het lijkt mij leuk om iets in te spreken voor televisie voor bijvoorbeeld een tekenfilm of een voice-over te doen.”

Marith Venema
Marith VenemaRegie-assistent (stagiaire)
“Hoi!

Mijn naam is Marith Venema, en ik ben 20 jaar jong. Ik studeer op dit moment docent theater aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Dit jaar is mijn vierde jaar en het is de bedoeling dat ik ga afstuderen. Daar hoort ook een afstudeerstage bij en deze mag ik bij SubSub lopen, een hele fijne en motiverende plek! Ik ben de regie assistente van Esther bij de voorstelling ‘Lucifer’, en mag mij hierbij ook buigen over de nagesprekken en het educatie materiaal. Ik ben enthousiast, weet wat ik wil en ben soms een beetje chaotisch. Hier bij SubSub voel ik me helemaal op mijn plek met alle lieve mensen waar ik mijn passie voor theater mee kan delen.”

Keshia Emke
Keshia EmkeProductieleider
“Hoi, ik ben Keshia!

Zes jaar geleden begon ik de opleiding Hotel- en Event Management, met de visie later ‘dingen te gaan organiseren’. Ik liep tijdens de opleiding stages en werkte in verschillende restaurants en evenementenbedrijven, maar het bleek toch al snel dat ik op zoek was naar iets anders dan de commerciële hotel- en evenementenbranche. In 2015 werd ik productie stagiaire bij STRP Festival in Eindhoven. Daar ontdekte ik dat het produceren van culturele evenementen mij een stuk beter lag. Als vervolg daarop liep ik stage bij Cinekid Festival, waar ik weer inzag dat film- en theater productie heel erg leuk is. Ik studeerde in 2019 af als productiestagiaire bij Theatergezelschap BonteHond, waar ik besloot dat productie het vak is waar ik mijn leven aan wil wijden. Ik schreef ook een scriptie over duurzaam produceren voor BonteHond.
Op het kantoor van BonteHond kwam ik Marit (zakelijk leider SubSub) tegen en zo ben ik in aanraking gekomen met SubSub. Het concept van SubSub trok mij meteen en zodoende ben ik sinds begin 2019 productieleider bij SubSub, hoe leuk!

Naast SubSub werk ik ook als projectcoördinator bij KLEURinCULTUUR, een stichting die voor Almeerse kinderen naschoolse cultuureducatie dicht bij huis organiseert.”

Esmee Peuchen
Esmee PeuchenProductie assistent
Emel Koç
Emel KoçPR & Communicatie
“Hoi! Tof dat je bijna he-le-maal naar beneden bent gescrold!

Mijn naam is Emel Koç en ik regel alles wat met PR & Communicatie te maken heeft voor het nieuwste stuk van SubSub! Ik zorg dat niemand meer om de voorstelling heen kan!

Ik draai nu al een tijdje mee in de culturele sector. Zo heb ik voor de Uit in Almere-krant geschreven en promoot ik andere culturele events en organisaties in de stad. Mijn doel? Iedereen laten zien hoe tof Almere is! Dat is iets wat ik heb over gehouden aan mijn stage bij Almere City Marketing een aantal jaar geleden.

Wanneer mensen mij vragen: ‘Hey Emel, wat wil jij eigenlijk worden later?’ is mijn antwoord altijd: ‘Mezelf’. Het mooiste wat je kan zijn is jezelf, daar is er immers maar één van. En daarbij, onthouden mensen je sneller wanneer je jezelf bent en blijft. Dit neem ik ook altijd mee in mijn strategie achter de communicatie.”

Claudia Kamergorodski
Claudia KamergorodskiFotograaf
Claudia Kamergorodski studeerde fotografie in Rio de Janeiro en in Keulen. Ze werkt al geruime tijd als freelancer fotograaf voor verschillende media en projecten zoals 100 plussers en grote families.

Zij kijkt onbevangen en weet de essentie van haar onderwerpen met toewijding en liefde naar boven te halen en te belichten.

Bij uitstek komt Claudia’s werkwijze tot haar recht in haar portretten. Van nuljarigen tot honderd-plussers weet zij te verleiden om het beste van zichzelf te laten zien.

Zelf zegt zij hierover: “ Ik ga altijd op zoek naar de innerlijke schoonheid in de mensen, die ik fotografeer. Naar datgene wat de persoon uniek en authentiek maakt. Die eigenheid wil ik zichtbaar maken.”

Simone Eggen
Simone EggenScenograaf
Simone Eggen (1989) is scenograaf en theatermaker. Zij studeerde in 2011 af aan de opleiding Ruimtelijk ontwerp aan de AKV. ST. Joost te Breda met een autonome installatie ‘Ode aan de gloeilamp’ en de scenografie voor de 9+ voorstelling: ‘Tanden van de Tijd’ in de Regie van Charlotte Agema. Na haar afstuderen heeft ze gestudeerd aan het Frank Mohr Instituut te Groningen, waar ze zich heeft gespecialiseerd als scenograaf tijdens haar master Scenography.

Ze heeft de scenografie gemaakt voor voorstellingen van o.a. Theatergroep Suburbia, Theatergroep SubSub, Liliane Brakema/ Firma Ducks, Merel Smitt, Noorderlicht Producties, Marijn Graven, Frascati Producties, etc. De voorstelling ‘De Louteringsberg’ waarvoor ze het ontwerp heeft gemaakt won in 2017 de Andre Veltkamp Beurs. Voorstellingen waarvoor ze de scenografie heeft gemaakt zijn o.a. te zien geweest op Theaterfestival de Karavaan, Theaterfestival over het IJ, Fringe Festival, ITS festival, Festival Cement, etc. Dit is het derde jaar dat ze het ontwerp maakt voor theatergroep SubSub.

Eve Velthuijzen
Eve VelthuijzenCoupeuse

Partners

Voor Lucifer werken we samen met verschillende organisaties.

Deze voorstelling kan niet worden gemaakt zonder de tomeloze inzet van onze hulptroepen. Via deze weg willen wij jullie graag enorm bedanken!

Met dank aan ons bestuur: Ingrid Verheggen, Christiaan Mooij, Jos van Hulst.
Met dank aan onze fotograaf en designer: Claudia Kamergorodski en Karl Giesriegl.