Niemands-land

Jongeren uit Almere verdiepten zich onder leiding van theatermaker Timo Lourens in de geschiedenis van Almere ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Niemands-land.

“Vier jongeren vertellen de verhalen door van drie generaties oorlog en vrijheid: die van toen, die van nu en van die nog zullen volgen. Op locatie en met theatrale en muzikale middelen onderzoeken zij hoe je in oorlogstijd en op nieuw land een thuis kan creëren.”

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Datum en tijd voorstelling: 4 mei 20.30 uur (duurt 30 min)
Locatie: 
Weerwaterplein in Almere Stad

Speelmoment

Datum en tijd voorstelling: 4 mei 20.30 uur (duurt 30 min)
Locatie: 
Weerwaterplein in Almere Stad

Cast & crew

Jemaya Douwes
Jemaya DouwesActeur
 Judith van Katwijk
Judith van KatwijkActeur
Rowan Weppner
Rowan WeppnerActeur
Sadie Delintzis
Sadie DelintzisActeur
Rosa RouwenhorstProductie
Elyas FakherRegie-assistent
Elyas FakherRegie-assistent
Timo LourensRegie
Claudia KamergorodskiFotograaf

Partners

Voor Theater Na de Dam werken we samen met verschillende organisaties.

Met dank aan: Ingrid Verheggen, Silvia Servais, Christiaan Mooij, Jos van Hulst. Deze voorstelling kan niet worden gemaakt zonder de tomeloze inzet van onze hulptroepen. Via deze weg willen wij hen ook bedanken!

Met dank aan