Project omschrijving

Extreem

Extreem gaat over een extreemrechtse jongen die door geweldpleging tegen moslims in de gevangenis terechtkomt. Daar komt hij tot inzicht dat haat zijn leven niet beter heeft gemaakt en hem ook nooit gelukkiger zal maken. Vervolgens probeert hij uit dit extreemrechtse milieu te komen. Maar dit blijkt moeilijker dan hij tevoren had ingeschat…

Extreem is een actuele hedendaagse voorstelling die gaat over racisme, beïnvloeding en identiteit. Niet alleen worden extreme racistische uitingen getoond, ook het verborgen alledaagse racisme in de huidige maatschappij komt ter sprake in de voorstelling.

Speeldata
Zaterdag 12 oktober – Kunstlinie Almere Flevoland – 20.30 uur

Tickets zijn verkrijgbaar via KAF.nl/subsub

Cast

Teun Adriani
Teun AdrianiActeur
“Aangenaam! Ik ben Teun Adriani, een 19 jarige theaterstudent aan het Pact+ in Amsterdam.

Na deze opleiding lijkt het me fantastisch om de theaterdocent opleiding te doen op het AHK en daarnaast speler als hobby. Ik ben bij Subsub terecht gekomen via school. Ik moet elk jaar stage lopen en dat doe ik door verschillende theatergezelschappen te bezoeken en tofste kies ik daarvan uit. Vandaar dus Subsub! Al moest ik wel eerst door de auditie heen. Ik vind het werkproces en de groep erg fijn. De sfeer is vertrouwt en iedereen wil van elkaar leren.

Het thema van de voorstelling vind ik uitdagend en interessant, iets waar je je helemaal in vast kan bijten. Extreem word het, maar laat dat je niet tegenhouden om te komen!”

Ies Kaczmarek
Ies KaczmarekActeur
“Hoi! Mijn naam is Ies Kaczmarek, ik ben 19 jaar en dit jaar acteur bij theatergroep SubSub. Ik zit in het examenjaar van de artiest opleiding in Almere. Ik wil na mijn opleiding sowieso de beeldende kunst in, performance arts/fotografie. SubSub is voor mij een hele fijne omgeving waar er veel aandacht wordt besteed aan je ontwikkeling op het gebied van theater (theater in de breedste zin van het woord: van teksttoneel spelen tot aan regie). Je werkt met anderen jongeren samen die dezelfde intrinsieke motivatie hebben als jij, wat de sfeer heel goed maakt. Dit jaar spelen we Extreem, een voorstelling over racisme en discriminatie. Het thema spreekt mij erg aan, omdat iedereen er op wat voor manier dan ook mee geconfronteerd wordt, wat het voor mij erg interessant maakt.”
Jesse Zijlstra
Jesse ZijlstraActeur
“Twee jaar geleden heb ik mijn filmopleiding afgerond, nu doe ik een theateropleiding in Amsterdam. Ik ben vrij energiek en houd van lachen. Maar als het serieus moet, dan doen we dat. Mijn grote droom is een onemanshow in 10 jaar te krijgen en een kaas en notenbar runnen in Veggelen.”
Jair Rosaria
Jair RosariaActeur
“Mijn naam is Jaïr Rosaria. Momenteel studeer ik af als Acteur op het ROC, in Almere Poort. Voor mijn stage heb ik mijn uren verzameld bij SubSub, Muiderslot en DeGasten. Tevens ben ik nog steeds een stagiaire bij DeGasten en daar speel ik in twee producties. Dit is mijn tweede keer dat ik bij SubSub speel.

Mijn agenda ziet er behoorlijk vol uit en ik heb het soms ook wel druk en alhoewel het af en toe heet onder mijn voeten wordt, blijf ik wel doorgaan en zoeken naar meer! Ik speel (acteer) nu vooral. Maar ik wil ook maken en regisseren in de toekomst. Naast het acteren, dans ik en schrijf ik teksten voor muziek of spokenword, voor anderen en mezelf. O ja, en ik maak ook mijn eigen muziek.”

Jillian Jordan
Jillian JordanActeur
“Mijn naam is Jillian Jordan, ik ben 23 jaar. Op dit moment studeer ik niet, hierdoor heb ik heel veel tijd om mij te focussen op mijn grootste hobby acteren. En dat komt goed uit, want hierdoor kan ik mee doen aan de voorstelling Extreem. Al sinds ik het me kan herinneren kijk ik GTST en droom ik er van om het zusje van Bing te worden. Helaas heeft hij nu al een zusje in de serie, dus nu moet ik het zusje van Amir worden! Ja, acteren is dus echt mijn grootste liefde en daarom pak ik alle kansen die ik pakken kan aan.”
Carice van Heusden
Carice van HeusdenActeur
“Ik ben Carice van Heusden, 16 jaar en ik zit momenteel in vijfde jaar van vwo, aan het Arte College. Ik sta al sinds ik het me kan herinneren op het toneel en maak sinds het vorig jaar ook korte films.

Ik doe mee met SubSub omdat ik ontzettend veel van acteren houd. Ook vond ik het een hele interessante uitdaging om een stuk te spelen over zo’n heftig en actueel onderwerp en een personage te vertolken waar ik zelf zo ver vanaf sta.

Het allerliefst wil ik doorgaan met acteren tot ik erbij neerval. Zowel film als theater boeien mij heel erg en ik ben dan ook zeker van plan hier later mijn beroep van te maken.”

Rik Worring
Rik WorringActeur
“Ik ben Rik Worring, 18 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Al sinds ik 10 jaar ben, ben ik geobsedeerd met theater. Het begon ooit met spelen, maar nu komen ook het bekijken van theater en maken steeds meer bij mij naar boven. En sinds die tijd ben ik nooit meer gestopt met spelen.

Iedere keer ben ik weer opzoek naar een andere leuke groep vinden die een leuk stuk gaat spelen, waar ik auditie voor kan doen. Zo kwam ik terecht bij SubSub. Het onderwerp van de voorstelling leek mij spannend en auditie doen kan nooit kwaad, voor ik het wist was ik deel van deze leuke groep.

Ik heb altijd gedacht dat ik later ook wat met theater wilde gaan doen, daarom ben ik na de middelbare school begonnen met audities doen en vooropleidingen volgen in de hoop om naar één van de toneelscholen te mogen.

Nu heb ik echter iets radicaals anders gevonden wat mij ook ontzettend leuk lijkt, maar daar zal ik nog niet te veel over verklappen want ook hier is het niet zeker of ik word aangenomen.”

Isa Cocco
Isa CoccoActeur
“Mijn naam is Isa Cocco (18 jaar). Ik volg de opleiding PACT Theater in Amsterdam en ik zit nu in mijn tweede jaar. Ik speel mee bij Subsub, omdat dit onderwerp mij erg aanspreekt, alleen wist ik niet zo goed of een blond meisje met blauwe ogen in het plaatje paste, maar ik durfde een gok te wagen. En kijk hier ben ik dan!

Verder ben ik een enorme chaoot, mijn hoofd kan soms overuren draaien en stil zitten is nou ook niet mijn favoriete bezigheid. Ik vind het heerlijk om soms in de huid van iemand anders te kruipen en jezelf even los te kunnen laten. Later wil ik mijn brood verdienen met mijn allergrootste passie die ik als sinds kleins af aan met mij mee draag: Acteren, zowel in het theater, als voor de camera.”

Sanne Buis
Sanne BuisActeur
“Hoi! Ik ben Sanne en ik ben 19 jaar. Mijn passie voor theater en de gezelligheid van de groep zijn echter mijn drijfveer om in dit toffe stuk mee te spelen. Mijn opleiding volg ik in Amsterdam! In Amsterdam volg ik de opleiding Allround Grimeur, daar wil ik mijn andere passie uitoefenen als grimeur voor theater en film. Deze studie doe ik ook om achter de schermen bij sets en grote theaterstukken te komen, om ooit in het felle licht, op het grote podium te staan. Je weet nooit wie je achter de schermen tegen komt, guanxi!”

Cursisten

Juwel van der Star
Juwel van der StarCursist
Lilian de Jong
Lilian de JongCursist
Maya Stöpetie
Maya StöpetieCursist
Zahra Boomsma
Zahra BoomsmaCursist

Crew

Eva Benjamins
Eva BenjaminsRegie-assistent
“Ik ben Eva Benjamins en ik ben 21 jaar. Ik studeer in Zwolle en volg de opleiding Docent Theater en zit nu in mijn vierde jaar. Dat betekent afstuderen en bij afstuderen hoort een stage. Die stage loop ik bij SubSub. Ik ben regieassistent bij de voorstelling “Extreem” en ik ontwikkel er ook educatie voor. Subsub is een fijne, veilige plek waar ik me kan ontwikkelen en kan bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Ik voel me er thuis!”
Esther Bolte
Esther BolteRegisseur
Esther, is in 2001 afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Drama in Eindhoven. Sindsdien werkt ze als actrice, docent en regisseur. De laatste jaren is ze zich steeds meer gaan richten op regisseren, maken en lesgeven aan jonge talentvolle mensen. Dit doet ze vooral bij SubSub waar ze regisseur en artistiek leider is, maar ook bij Theaterschool Almere, Buitenkunst, op de filmset en ze geeft graag gastlessen op HBO of ROC theateropleidingen. Later wilt Esther Theater-Oma worden: Een oud rimpelig gekrompen omaatje dat nog altijd actief is op de theatervloer en met oude, iets minder rimpelige, Subbies koffie gaat drinken. Theatermaken is volgens Esther het mooiste vak dat er bestaat. Theater vraagt rust en het neemt tijd om dingen te bekijken van allerlei verschillende kanten.

“Al 30 jaar is het mijn liefde en passie. Van theater gaat mijn hart sneller kloppen en dat ik dit bij SubSub, mijn eigen groep doe, is een droom die uitkomt.”

Erik Kaizer
Erik KaizerRegie-assistent
“Hallo, ik ben Erik Kaizer, 33 jaar en kom uit Almere. Ik werk op dit moment in een revalidatiecentrum in de ouderenzorg. Daarnaast ben ik cabaretier en heb drie jaar geleden een voorstelling gemaakt. Ben nu druk schrijvende aan mijn tweede voorstelling. Af en toe ben ik trainingsacteur op mijn oude opleiding en speel ik in tv-commercials.

Na twee jaar gespeeld te hebben in voorstellingen van SubSub, werd ik regieassistent. Dat ben ik inmiddels zes jaar. Ik blijf het mooi vinden om jong talent te helpen zich te ontwikkelen. En samen een maatschappelijk en kritische voorstelling te maken en te laten zien.

Het lijkt mij leuk om iets in te spreken voor televisie voor bijvoorbeeld een tekenfilm of een voice-over te doen.”

Renske Leenen
Renske LeenenProductie assistent
“Ik ben Renske, 22, studeer Creative Business in Utrecht en ben dit seizoen productieassistent bij SubSub! Ik heb in 2016 in de SubSub productie HEM/ZIJN gespeeld en het leek me enorm leuk om weer terug te komen en ervaring op te doen achter de schermen. “
Keshia Emke
Keshia EmkeProductieleider
“Hoi, ik ben Keshia! Vijf jaar geleden begon ik de opleiding Hotel- en Event Management, met de visie later ‘dingen te gaan organiseren’. Ik liep tijdens de opleiding stages en werkte in verschillende restaurants en evenementenbedrijven, maar het bleek toch al snel dat ik op zoek was naar iets anders dan de commerciële hotel- en evenementenbranche. In 2015 werd ik productie stagiaire bij STRP Festival in Eindhoven. Daar ontdekte ik dat het produceren van culturele evenementen mij een stuk beter lag. Als vervolg daarop liep ik stage bij Cinekid Festival, waar ik weer inzag dat film- en theater productie geweldig is. Vorig jaar deed ik mijn afstudeerstage op de productieafdeling van Theatergezelschap BonteHond, waar ik besloot dat theaterproductie het vak is waar ik mijn leven aan wil wijden. Ik schreef ook een scriptie over duurzaam produceren voor BonteHond.
Op het kantoor van BonteHond kwam ik Marit (zakelijk leider SubSub) tegen en zo ben ik in aanraking gekomen met SubSub. Het concept van SubSub trok mij meteen en zodoende ben ik afgelopen januari begonnen als productieleider bij SubSub, hoe leuk!”
Claudia Kamergorodski
Claudia KamergorodskiFotograaf
Claudia Kamergorodski studeerde fotografie in Rio de Janeiro en in Keulen. Ze werkt al geruime tijd als freelancer fotograaf voor verschillende media en projecten zoals 100 plussers en grote families.

Zij kijkt onbevangen en weet de essentie van haar onderwerpen met toewijding en liefde naar boven te halen en te belichten.

Bij uitstek komt Claudia’s werkwijze tot haar recht in haar portretten. Van nuljarigen tot honderd-plussers weet zij te verleiden om het beste van zichzelf te laten zien.

Zelf zegt zij hierover: “ Ik ga altijd op zoek naar de innerlijke schoonheid in de mensen, die ik fotografeer. Naar datgene wat de persoon uniek en authentiek maakt. Die eigenheid wil ik zichtbaar maken.”

Simone Eggen
Simone EggenScenograaf
Simone Eggen (1989) is scenograaf en theatermaker. Zij studeerde in 2011 af aan de opleiding Ruimtelijk ontwerp aan de AKV. ST. Joost te Breda met een autonome installatie ‘Ode aan de gloeilamp’ en de scenografie voor de 9+ voorstelling: ‘Tanden van de Tijd’ in de Regie van Charlotte Agema. Na haar afstuderen heeft ze gestudeerd aan het Frank Mohr Instituut te Groningen, waar ze zich heeft gespecialiseerd als scenograaf tijdens haar master Scenography.

Ze heeft de scenografie gemaakt voor voorstellingen van o.a. Theatergroep Suburbia, Theatergroep SubSub, Liliane Brakema/ Firma Ducks, Merel Smitt, Noorderlicht Producties, Marijn Graven, Frascati Producties, etc. De voorstelling ‘De Louteringsberg’ waarvoor ze het ontwerp heeft gemaakt won in 2017 de Andre Veltkamp Beurs. Voorstellingen waarvoor ze de scenografie heeft gemaakt zijn o.a. te zien geweest op Theaterfestival de Karavaan, Theaterfestival over het IJ, Fringe Festival, ITS festival, Festival Cement, etc. Dit is het derde jaar dat ze het ontwerp maakt voor theatergroep SubSub.

Emel Koç
Emel KoçPR & Communicatie
“Hoi! Tof dat je bijna he-le-maal naar beneden bent gescrold!

Mijn naam is Emel Koç en ik regel alles wat met PR & Communicatie te maken heeft voor het nieuwste stuk van SubSub. Genaamd, Extreem. Het onderwerp van het stuk spreekt mij zo aan! Actueel en heeft impact op de manier waarop je nadenkt over anderen.

Ik draai nu al een tijdje mee in de culturele sector. Zo heb ik voor de Uit in Almere-krant geschreven en promoot ik andere culturele events in de stad. Mijn doel? Iedereen laten zien hoe tof Almere is! Dat is iets wat ik heb over gehouden aan mijn stage bij Almere City Marketing een aantal jaar geleden.

Wanneer mensen mij vragen: ‘Hey Emel, wat wil jij eigenlijk worden later?’ is mijn antwoord altijd: ‘Mezelf’. Het mooiste wat je kan zijn is jezelf, daar is er immers maar één van. En daarbij, onthouden mensen je sneller wanneer je jezelf bent en blijft. Dit neem ik ook altijd mee in mijn strategie achter de communicatie.”

Tessa Delforno
Tessa Delforno Stagiaire productie
Hallo, Ik ben Tessa en ik ben productie stagiaire bij SubSub. Ik studeer evenementen organisatie op het ROC Almere Poort. Ik heb verschillende producties gedaan de afgelopen 3 jaar en loop nu stage bij SubSub.

Onlangs heb ik een video van Della dix geproduceerd en ben veel bezig met het managen van artiesten. Later hoop ik veel en grote producties te doen voor theater groepen en artiesten.

Jaron Lammertink
Jaron LammertinkVrijwilliger
Jaron (20 jaar) is in “Extreem” een van de 2 kinderbegeleiders. Hij heeft 10 jaar op Theaterschool Almere gezeten en heeft zich altijd al geïnteresseerd in acteren, goochelen en sport. Wanneer Jaron in de toekomst kijkt, dan ziet hij zichzelf als leerkracht in het basisonderwijs en als goochelaar. Wanneer Jaron niet bij SubSub is, treedt hij op als goochelaar, geeft hij les in Krav Maga en studeert hij aan de PABO.
Justin KloosterVrijwilliger
Justin (20 jaar) is in “Extreem” een van de 2 kinderbegeleiders. Hij heeft 10 jaar op Theaterschool Almere gezeten en heeft zich al altijd geïnteresseerd in de wereld van media & theater. Wanneer Justin in de toekomst kijkt, dan ziet hij zichzelf als de nieuwe John de Mol. Wanneer Justin niet bij SubSub is, is hij onder andere trainingsacteur, een excellente biertjestapper & speelt af en toe in commercials.

Audities

Op Drift is een multidisciplinaire voorstelling geschreven door Yvo Nafzger. Esther Bolte neemt de regie op zich. De muziek wordt gecomponeerd door een nader te benoemen componist.

Voor Op Drift zoeken we:

Ensemble musici (klik hier voor de vacature)

[contact-form-7 id=”180″ title=”Audities”]

Partners

Voor Extreem werken we samen met Bureau Gelijke Behandeling, Stichting School en Veiligheid, Gemeente Almere, Fonds ZOZ en Janivo.

Deze voorstelling kan niet worden gemaakt zonder de tomeloze inzet van onze hulptroepen. Via deze weg willen wij jullie graag enorm bedanken!

Met dank aan: Ingrid Verheggen,  Jos van Hulst, Theaterschool Almere, Karl Giesriegl, Marloes Huijsen, Délon Boonstra Addit Productions),  Jaron Lammertink en Justin Klooster.