Project omschrijving

Bloedband

Bloedband is een spannende jongerenvoorstelling van SubSub die gaat over het zoeken naar je eigen weg, je eigen identiteit en het krijgen van erkenning. Het gaat over een meisje, Eva, dat in een sekte terecht komt en na een moeilijke strijd hieruit ontsnapt. Maar is de sekte ook uit haar?

Eva is een jong onzeker meisje dat worstelt met haar zoektocht naar een eigen identiteit en een veilige thuisbasis. Op slinkse wijze wordt ze in een sekte gelokt waar ze het gevoel krijgt erkend en geliefd te worden. Het voelt als haar familie.

Maar de toon binnen haar nieuwe familie verandert en onder groepsdruk van de sekteleden laat ze zich meevoeren in hun enge activiteiten. Ze raakt, naarmate ze langer in de sekte verblijft, haar eigen identiteit kwijt, terwijl ze juist dacht deze te ontplooien. Haar nieuwe familie beïnvloedt haar enorm en neemt via manipulatieve trucs steeds meer bezit van haar eigen “ik”.

Als ze in de sekte betrokken raakt bij een verschrikkelijke gebeurtenis wordt ze ‘wakker’ en vlucht naar haar zus. Ze wordt opgevangen, maar de nachtmerrie gaat verder. Want zij is uit de sekte, maar hoe krijgt zij de sekte uit haar systeem?

Recensie Theaterkrant *** https://www.theaterkrant.nl/recensie/bloedband/subsub/

‘Bloedband’ was te zien van 5 t/m 22 april 2017 in De Voetnoot, Almere.

Cast:

Jazzlyn Resida – Eva
Shane Pheil – Nick
Elyas Fakher – Wouter
Jessie Velthuis – Anne
Mher Brutyan – Miguel
Sabrina van Loon – Jose
Scylla Piek – Inge
Ies Kaczmarek – Bas
Lisa Farenhorst – Dieuwertje & vrouw

Crew:

Esther Bolte – regisseur
Erik Kaizer – regie assistent
Catrien Jonker – regie assistent
Wijnand Gomes – stagiair regie
Sanne Priem – productieleider
Simone Eggen – scenograaf
Olmo van Kranen – communicatie
Jorge Verkroost – Zangcoach
Claudia Kamergorodski fotograaf
Karl Giesriegl – vormgeving