Project omschrijving

De Driestuiversopera

Mack the Knife en Jonathan Peachum zijn aartsrivalen. Beiden proberen ze met hun bedrijf te overleven in het Londen van de jaren ’30. Peachum voorziet zwervers en bedelaars van kleding en materiaal om te bedelen. Zo heeft hij potten schurftcrème en een kast vol stompen. In ruil voor Peachum’s hulp moeten ze 50% van hun bij elkaar gesprokkelde opbrengsten afdragen. Als ze niet meewerken, worden ze hardhandig uit zijn wijken verwijderd. Mack the Knife is een charmante schurk die aan het hoofd van een misdaadorganisatie staat. Hij steelt van de rijken en geeft aan de armen – en daarmee bedoelt hij vooral zichzelf. Zo is hij toch, net als Peachum, een welgesteld man. Een man waar vele vrouwen voor vallen, waaronder Polly, de dochter van Peachum. Dit valt bij hem niet in goede aarde …

subSuburbia is het jongerengezelschap van Theatergroep Suburbia. Negen jongeren uit de polder, tussen de 15 en 25 jaar, zij geselecteerd om De Driestuiversopera te spelen. Eerder speelde subSuburbia al De manke, Lotzooi! en Een Faust. De regie was in handen van Esther Bolte en Julia Bless.

De acteurs kregen gedurende de repetitieperiode spellessen van acteur Michiel Nooter. Ook werden zij bijgestaan door zangcoach Brandi Russell.

Recensies:

Driestuiveropera’ door subSuburbia  De Almare, 18 april 2012

subSuburbia brengt klassieker van Brecht naar 2012  Almere Vandaag, 5 april 2012

De Driestuiversopera was van 12 t/m 26 april 2012 te zien in de Voetnoot, Almere

Cast:

Marjolijn Handcock

Anne van der Lelie

Lincy Neeb

Puck Overman

Lisa van Schagen

Naidjim Severina

Xadim Thiam

Noortje Verwiel

Crew:

Esther Bolte en Julia Bless – Regie

Ramona Kooij – Regie-assistentie

Michiel Nooter – Spellessen

Brandi Russell – Zangcoach

Studio Ron van Roon – Grafisch Ontwerp

Claudia Kamergorodski – Fotografie

Josta Visser – Productieleiding

Jessica de Groot, Ellen Oosten, Alexandra van Stempvoort – Productie-assistentie