SubSubMakers

Theatergroep SubSub is hét jongerengezelschap van Flevoland. Ieder jaar maakt de theatergroep een nieuwe voorstelling met jongeren tussen de 15 en 25 jaar. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek.

Ieder jaar doen er gemiddeld 55(!) jongeren auditie voor onze voorstelling. Per voorstelling hebben we plek voor maximaal 10 jongeren. Daardoor moeten we helaas een deel afwijzen. Waarom dat zo is, legt onze regisseur Esther Bolte uit: “Vaak hebben de jongeren die ik afwijs wel talent, maar passen ze niet direct bij een personage dat ik in mijn hoofd heb. Anderen zijn er nog niet aan toe om in een professionele voorstelling te spelen.”. En dit vinden wij hartstikke zonde! Ook hebben wij gemerkt dat de jongeren dan nergens anders terecht kunnen. Daarom doen we het vanaf nu anders. Met SubSubMakers bieden we, met behulp van Cultuurfonds Almere, de jongeren die auditie komen doen een kans om toch bij ons te blijven. Dit kan op verschillende manieren: Meedoen met de voorstelling of meedoen met het SubSubMakers-traject van tien trainingen/workshops.

Meedoen met het SubSubMakers-traject houdt in dat je meedoet met tien workshops. De workshops bestaan onder andere uit speltrainingen, het bezoeken van repetities en een voorstelling van SubSub. Daarnaast ga je langs bij voorstellingen van onze partners zoals: Theatergroep Suburbia en Theatergezelschap BonteHond. Op deze manier maak je kennis met verschillende theaterstijlen en breidt je je netwerk uit met mensen uit het werkveld!

SubSubMakers

Lichting 2019/2020

In september 2019 deden er maar liefst 55(!) jongeren tussen de 15 en 25 jaar auditie voor Theatergroep SubSub. Van de 55 jongeren hebben 17 jongeren het SubSubMakers-traject gevolgd. Tien weken lang kregen zij spellessen, gingen zij langs bij onze partners om voorstellingen en repetities bij te wonen. Daarnaast gingen zij in gesprek met verschillende acteurs en regisseurs.

Alles wat de jongeren in tien weken hebben geleerd, kwam samen in een eindpresentatie. Tijdens de presentatie werden zij live gecoacht door Jurriën en speelde zij een korte voorstelling waar ze allen een stuk voor hadden bedacht. Het stond in het teken van kracht.

“Wat ik heel erg fijn vond tijdens mijn tijd bij SubSubMakers is dat we terug gingen naar de basis en daar bij stil zijn gaan staan. Daarnaast gingen we naar voorstellingen, daar heb ik heel erg van genoten en waren inhoudelijk heel interessant. Later toen wij de voorstelling gingen maken vond ik het heel fijn dat we vanuit persoonlijke bezittingen en ervaring een voorstelling hebben uitgewerkt, door die methode heb ik het gevoel gekregen dat de voorstelling persoonlijker en sterker was.” – Dyon, deelnemer SubSubMakers

“Aan het einde van het traject hebben wij een korte eindpresentatie/voorstelling gemaakt. Ik vond het fijn dat ik mijn verhaal kon vertellen en dat ik het ook voor het publiek kon doen. De voorstellingen waar we heen gingen waren heel mooi om te zien en toen we les kregen van één van de acteurs vond ik dat ook heel erg gaaf!” – Ravian

Hey hallo! Mijn naam is Jurriën en ik ben theatermaker en -docent. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg waar ik ben opgeleid tot theatermaker en -docent. Inmiddels doe ik van alles: ik geef o.a. theaterlessen, ik maak voorstellingen dit doe ik ook voor SubSubXtra! Tijdens het traject geef ik de trainingsgroep, les in elementair spel. Samen bekijken we verschillende voorstellingen en hebben we het over dit prachtige vak. Maar we gaan met name heel, heel veel spelen!

SubSubMakers is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere.

Wij willen Theatergroep Suburbia en Theatergezelschap BonteHond bedanken dat wij een kijkje mochten nemen bij de repetities, voorstellingen en in gesprek konden met acteurs en regisseurs.

Meld je aan voor SubSubXtra

Zie jij het ook wel zitten om mee te doen met dit SubSubXtra-traject? Of te spelen in onze nieuwste voorstelling? 

Dan kun je je hier opgeven! In september 2022 worden er weer audities gehouden. Rond die tijd krijg je van ons een mail ter bevestiging.

SubSubXtra

Meld je aan voor SubSubXtra

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rondom SubSub? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!