ONT-MOET

Rennen en vliegen. Tot voorkort de normaalste zaak van de wereld. Nog even snel dat ene belletje plegen, de was in de machine stoppen, op de fiets springen, iets afgeven bij je ouders, het volgende ophalen bij een vriendin, papier printen voor dat ene project waar je mee bezig bent terwijl je ondertussen alweer aan de telefoon hangt met de volgende afspraak van je ellenlange to-do-list. Nog niet zo lang geleden verlangde we ernaar om vaker vanuit huis te werken, dat ene schooluur te skippen en in bed te blijven liggen of een feestelijke ontmoeting met vrienden te cancelen.

Sinds maart 2020 werd dit ineens werkelijkheid. We werken vanuit huis, volgen een les vanuit ons bed en hoeven we geen feestelijke ontmoetingen meer te cancelen, want die hebben zichzelf al gecanceld… We gingen van een wereld vol ontmoetingen en moeten, naar niets meer moeten.

Ont-moeten. En dat is precies waar de nieuwste voorstelling ONT-MOET van Theatergroep SubSub overgaat.

De acteurs nemen je mee op een ontdekkingsreis, op zoek naar ‘echt’ contact, zonder écht contact. Want wat is ontmoeten eigenlijk en hoe doe je dat? Ze nemen je mee in een reis waarin de balans opnieuw wordt opgemaakt. Want wat gebeurt er als je niet meer moet? Als niemand meer iets zou moeten, ontstaat er dan een anarchie? Niets moeten, geeft dat rust of onrust en op wat voor manier?