Life

Life is een montagevoorstelling, die uitmond uit het speltrainingstraject SubSubXtra. In deze voorstelling spelen acteurs mee, die ook makers zijn. De acteurs krijgen onder andere speltrainingen onder begeleiding van professionals en bezoeken ook een aantal andere Almeerse gezelschappen. Deze voorstelling wordt geregisseerd door Jurriën Trappel.

Cast

In de voorstelling Life spelen maar liefst 9 dames mee: Anna Tetenburg, Emaly Kramer,

Jemaya Douwes, Laura Harder, Mathilde den Draak, Nina Born, Rosa Rouwenhorst, Rowena Dijkman en Sadie Delintzis.

Crew

Jurriën Trappel
Jurriën TrappelRegisseur
Hey hallo! Mijn naam is Jurriën en ik woon in Amsterdam. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg waar ik ben opgeleid tot theatermaker en -docent.

Inmiddels doe ik van alles: ik geef o.a. theaterlessen, ik maak voorstellingen en dit seizoen weer betrokken bij SubSubXtra! Tijdens het traject geef ik de trainingsgroep les in elementair spel. Samen bekijken we verschillende voorstellingen en hebben we het over dit prachtige vak. Maar we gaan met name heel, heel veel spelen!

Esther Bolte
Esther BolteArtistiek leider
Esther, is in 2001 afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Drama in Eindhoven. Sindsdien werkt ze als actrice, docent en regisseur. De laatste jaren is ze zich steeds meer gaan richten op regisseren, maken en lesgeven aan jonge talentvolle mensen. Dit doet ze vooral bij SubSub waar ze regisseur en artistiek leider is, en ook bij Theaterschool Almere, Buitenkunst, op de filmset en ze geeft graag gastlessen op HBO of ROC theateropleidingen.

Theater maken is volgens Esther het mooiste vak dat er bestaat. Theater vraagt rust en het neemt tijd om dingen te bekijken van allerlei verschillende kanten. Waardoor er meer begrip, verbinding en hopelijk ook wat meer liefde voor elkaar kan ontstaan. Esther is een kei in het talent te spotten en te helpen het te ontplooien en ze is enorm gedreven om jonge talenten die bij SubSub aankloppen de kans geven zich verder te ontwikkelen richting kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.

“Al 30 jaar is het mijn liefde en passie. Van theater gaat mijn hart sneller kloppen en dat ik dit bij SubSub, mijn eigen groep doe, is een droom die uitkomt.”

Thom Laagkemper
Thom LaagkemperPR & Communicatie
“Hoi! Mijn naam is Thom en in 2019 ben ik afgestudeerd voor de opleiding HBO Communicatie bij Windesheim in Almere. Hoewel ik in Lelystad woon, ben ik erg betrokken bij Almere en de culturele sector van de mooie stad Almere.

Sinds mijn afstuderen, ben ik direct begonnen als zelfstandig ondernemer. Zo heb ik onder andere gewerkt voor StrandLAB Almere. Momenteel freelance ik naast mijn communicatiewerk veel voor en op evenementen, onder andere als host, entertainer en presentator.

Eerder werkte ik ook al voor diverse Almeerse projecten en organisaties, zoals StudentInAlmere (Almere City Marketing), Floriade en Windesheim in Almere.”

Roos Beijer
Roos BeijerZakelijk leider
Bedrijfskunde en de kunsten lopen als een gevlochten rode draad door het leven van Roos. Zo studeerde zij aan verschillende kunstacademies in binnen- en buitenland en studeerde zij in 2017 af in de richting van bedrijfskunde. Sindsdien beweegt Roos zich, als cultureel ondernemer, op het spanningsveld tussen de zakelijke en de artistieke kant van de culturele sector. Soms met de focus op het één, soms met de focus op het ander.

Op dit moment voelt Roos zich geroepen om vol passie bij te dragen aan de doelstellingen en de groei van Theatergroep SubSub. Vol enthousiasme creëert zij hier ruimte voor ontwikkeling van talent, makerschap en experiment. Als Roos niet aan de slag is voor SubSub, geniet ze van het buitenleven in haar woonplaats Almere (Oosterwold) of gaat ze samen met haar man en kindje naar een mooi museum of spannende kindervoorstelling in de schouwburg.

Esmée Peuchen
Esmée PeuchenProductieleider
“Mijn naam is Esmée en ik heb de studie Toegepaste psychologie afgerond en daarnaast heb ik met veel plezier meegewerkt aan de voorstellingen Lucifer, Hoe smaakt vrijheid? en ONT-MOET.

Ruim twee jaar geleden was ik met vrienden, waaronder Keshia (productieleider van o.a. Lucifer), op vakantie en daar werd duidelijk dat zij een assistente nodig had. Ik werd steeds enthousiaster en een paar maanden later had ik een gesprek bij SubSub, met resultaat. Ik voelde me meteen op mijn gemak en de rol als productie assistent beviel me heel goed.

Nadat Keshia begin 2021 SubSub heeft verlaten, heb ik haar rol als productieleider overgenomen. Voor mij een mooie uitdaging!”

Claudia Kamergorodski
Claudia KamergorodskiFotograaf
Claudia Kamergorodski studeerde fotografie in Rio de Janeiro en in Keulen. Ze werkt al geruime tijd als freelancer fotograaf voor verschillende media en projecten zoals 100 plussers en grote families.

Zij kijkt onbevangen en weet de essentie van haar onderwerpen met toewijding en liefde naar boven te halen en te belichten.

Bij uitstek komt Claudia’s werkwijze tot haar recht in haar portretten. Van nuljarigen tot honderd-plussers weet zij te verleiden om het beste van zichzelf te laten zien.

Zelf zegt zij hierover: “ Ik ga altijd op zoek naar de innerlijke schoonheid in de mensen, die ik fotografeer. Naar datgene wat de persoon uniek en authentiek maakt. Die eigenheid wil ik zichtbaar maken.”

Partners

Voor Life werken we samen met verschillende organisaties.

Deze voorstelling kan niet worden gemaakt zonder de tomeloze inzet van onze hulptroepen. Via deze weg willen wij jullie graag enorm bedanken!

Met dank aan ons bestuur: Ingrid Verheggen, Christiaan Mooij en Jos van Hulst.

Met dank aan

Theatergroep Suburbialogo-Fonds-cultuurparticipatie