Wat doen we

Met jonge acteurs tussen de 15-25 jaar maken we toegankelijke theatervoorstellingen voor jongeren, maar de voorstellingen worden zo gemaakt dat ze ook aansprekend zijn voor elk publiek van 12-90 jaar. Altijd leggen we de verbinding naar de tijd waarin wij leven, of we nu een oude klassieker spelen of een nieuw geschreven stuk. Belangrijk is dat het actueel is en in de tijdgeest en het denken van de wereld waarin wij nu leven past.

Dit doen wij door middel van vlot teksttheater. De voorstellingen van SubSub hebben een eigen stijl. Ze zijn over het algemeen snel, montageachtig en met humor, zonder de kern van het stuk uit het oog te verliezen. Vaak zijn er crossovers met andere disciplines zoals zang en dans. Door intensieve samenwerking met vormgevers, hebben de voorstellingen een eigen abstracte uitstraling die de verbeelding van de toeschouwer nog meer prikkelt.

Wij zijn ervan overtuigd dat in de huidige 24-uurs economie waarin je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen, theater juist nu iets wezenlijks toevoegt aan de maatschappij. Want waar vind je nog een plek waar de telefoon uit gaat? En er samen met andere bezoekers tijd is? Tijd om over iets na te denken. Te kijken, luisteren, begrijpen en te reflecteren. En niet meteen iets te vinden. Tijd om verbondenheid te ervaren met de andere bezoekers in de zaal, de acteurs en bovenal met jezelf.

Wat doen we

Wie zijn we

Marit Nijhuis
Marit NijhuisZakelijk leider
Sinds maart 2018 is Marit de nieuwe zakelijk leider van Theatergroep SubSub. Zij volgt Sanne Priem op. Marit heeft Media en Entertainment Management gestudeerd in Den Haag. De afgelopen jaren is ze werkzaam geweest in de culturele sector op het gebied van theater, evenementen, festivals en educatie. Sinds maart 2018 is ze zakelijk leider van SubSub, daarnaast is ze ook werkzaam als producent bij onder andere Ensemble Insomnio en Who’s Next. Marit wordt ook wel Maar genoemd door vrienden, wat altijd de vraag oplevert of mensen haar roepen of dat ze iets aan hun zin toevoegen.

Ze vindt het belangrijk om nooit te stoppen met leren, dat kan door nieuwe uitdagingen aan te gaan in het werkveld, of anders met een cursus Spaans.

Esther Bolte
Esther BolteArtistiek leider
Esther studeert in 2001 af aan de Fontys Academie voor Drama. Sindsdien combineert ze acteren, regisseren en lesgeven met elkaar. Esther heeft zich gespecialiseerd in het regisseren van jongerentheater. Ze geeft onder andere les aan de talenten van Theaterschool Almere, in de zomer verzorgt ze workshops op Buitenkunst, als gastdocent is ze te vinden op ROC Flevoland en Opleiding Docent Theater in Leeuwarden. Ook helpt ze bij theater en film vaak met spelcoaching en regie-advies. Esther regisseert sinds 2009 de voorstellingen van SubSub. Iets wat haar een tomeloze energie geeft en inspireert.

Bestuur

Ingrid Verheggen
Ingrid VerheggenVoorzitter
Ingrid is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als lerares Nederlands, conrector, rector, directeur van een onderwijsadviesbureau en tot 1 augustus 2017 als voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. De ontwikkeling van jonge mensen boeit haar nog altijd: “Kunst en cultuur nemen in die ontwikkeling een cruciale plek in. In het onderwijs heb ik daarom aan de wieg gestaan van Collage, een projectbureau dat kunst en cultuur educatie stimuleert en scholen en kunstenaars aan elkaar verbindt. Vanuit diezelfde gedachte zit ik ook in het
bestuur van BonteHond.”
Maarten van der Cammen
Maarten van der CammenPenningmeester
1973 – 2018

Maarten was partner en producent bij Theaterzaken Via Rudolphi. In die hoedanigheid was hij onder meer zakelijk leider bij Het Volksoperahuis en creative producer bij Rudolphi. Daarnaast is hij als zakelijk leider betrokken geweest bij onder meer Schweigman&, YoungGangsters en Opium voor het Volk. Als Theaterwetenschapper was hij in staat het creatieve proces in effectief cultureel ondernemerschap te vertalen. Naast Subsub was hij ook penningmeester bij Stichting UlrikeQuade en Stichting Stranger.

Maarten is 44 jaar geworden. Getrouwd en vader van drie kinderen.

Jos van Hulst
Jos van HulstSecretaris
Jos studeerde in 1996 af als acteur aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien heeft hij als acteur gewerkt voor ondermeer de Trust, Hollandia, RO theater, NNT en richtte Jos in 2005 ’t Woud Ensemble op. Aanvankelijk nog als acteur en mede-initiator schoof Jos steeds meer op richting het
produceren en zakelijk adviseren en aansturen van theatervoorstellingen en -projecten. Hij werkte regelmatig met regisseur/schrijver Kees Roorda (The Glasshouse) samen en produceerde voor onder andere festival Cement, Culturele Zondagen in Utrecht, theatergroep De Warme Winkel en twee delen uit de mightysociety-reeks van Eric de Vroedt. Sinds 2014 is Jos zakelijk leider van Theatergroep Suburbia.

Het bestuur van stichting SubSub doet zijn werk onbezoldigd. Dat wil zeggen dat zij het werk vrijwillig doen en daarmee onbetaald. De directie en medewerkers worden ingehuurd als ZZP’er op projectbasis.

Hier vindt u de hoofdlijnen van het beleidsplan 2018.
Voor 1 juli 2018 zal de financiële verantwoording over 2017 hier gepubliceerd worden.

Vacatures

Tot grote verbijstering vernamen we het nieuws van het overlijden van Maarten van der Cammen. Maarten was bestuurder van Theatergroep SubSub. Met bevlogenheid, passie en met het professioneel op afstand beschouwen van talenten, wist Maarten Theatergroep SubSub verder te helpen.

De verslagenheid is groot, nu we weten dat dit talent van Maarten er niet meer is. We wensen zijn gezin, zijn familie, zijn collega’s en zijn vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Maarten is 44 jaar geworden.

Directie en bestuur Theatergroep SubSub en Theatergroep Suburbia

Nieuws

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rondom SubSub? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!