Over SubSub 2018-02-08T12:31:08+00:00

Wat doen we

Met jonge acteurs tussen de 15-25 jaar maken we toegankelijke theatervoorstellingen voor jongeren, maar de voorstellingen worden zo gemaakt dat ze ook aansprekend zijn voor elk publiek van 12-90 jaar. Altijd leggen we de verbinding naar de tijd waarin wij leven, of we nu een oude klassieker spelen of een nieuw geschreven stuk. Belangrijk is dat het actueel is en in de tijdgeest en het denken van de wereld waarin wij nu leven past.

Dit doen wij door middel van vlot teksttheater. De voorstellingen van SubSub hebben een eigen stijl. Ze zijn over het algemeen snel, montageachtig en met humor, zonder de kern van het stuk uit het oog te verliezen. Vaak zijn er crossovers met andere disciplines zoals zang en dans. Door intensieve samenwerking met vormgevers, hebben de voorstellingen een eigen abstracte uitstraling die de verbeelding van de toeschouwer nog meer prikkelt.

Wij zijn ervan overtuigd dat in de huidige 24-uurs economie waarin je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen, theater juist nu iets wezenlijks toevoegt aan de maatschappij. Want waar vind je nog een plek waar de telefoon uit gaat? En er samen met andere bezoekers tijd is? Tijd om over iets na te denken. Te kijken, luisteren, begrijpen en te reflecteren. En niet meteen iets te vinden. Tijd om verbondenheid te ervaren met de andere bezoekers in de zaal, de acteurs en bovenal met jezelf.

Wat doen we

Wie zijn we

Esther Bolte
Esther BolteArtistiek leider
Esther studeert in 2001 af aan de Fontys Academie voor Drama. Sindsdien combineert ze acteren, regisseren en lesgeven met elkaar. Esther heeft zich gespecialiseerd in het regisseren van jongerentheater. Ze geeft onder andere les aan de talenten van Theaterschool Almere, in de zomer verzorgt ze workshops op Buitenkunst, als gastdocent is ze te vinden op ROC Flevoland en Opleiding Docent Theater in Leeuwarden. Ook helpt ze bij theater en film vaak met spelcoaching en regie-advies. Esther regisseert sinds 2009 de voorstellingen van SubSub. Iets wat haar een tomeloze energie geeft en inspireert.
Sanne Priem
Sanne PriemZakelijk leider
Sanne is in 2006 afgestudeerd aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming op de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens heeft zij verschillende functies vervuld zoals Beleidsmedewerker Popmuziek bij de gemeente Almere; Inhoudelijk coördinator bij productieplatform De Coöperatie; Productieleider voor de korte film ³Stripheldenbuurt” en op dit moment is zij nog steeds Projectleider Kunstbende Flevoland bij Corrosia Theater, Expo & Film.
Sinds januari 2017 is Sanne zakelijk leider en productieleider bij SubSub. Ze is zelf niet zo’n podiumdier, maar krijgt juist energie van het samenbrengen van de puzzelstukjes binnen een productie.

Bestuur

Ingrid Verheggen
Ingrid VerheggenVoorzitter
Ingrid is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als lerares Nederlands, conrector, rector, directeur van een onderwijsadviesbureau en tot 1 augustus 2017 als voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. De ontwikkeling van jonge mensen boeit haar nog altijd: “Kunst en cultuur nemen in die ontwikkeling een cruciale plek in. In het onderwijs heb ik daarom aan de wieg gestaan van Collage, een projectbureau dat kunst en cultuur educatie stimuleert en scholen en kunstenaars aan elkaar verbindt. Vanuit diezelfde gedachte zit ik ook in het
bestuur van De Bonte Hond.”
Maarten van der Cammen
Maarten van der CammenPenningmeester
Maarten is partner en producent bij Theaterzaken Via Rudolphi. In die hoedanigheid is hij onder meer zakelijk leider bij Het Volksoperahuis en creative producer bij Rudolphi. Daarnaast is hij als zakelijk leider betrokken (geweest) bij onder meer Schweigman&, YoungGangsters en Opium voor het Volk. Als Theaterwetenschapper is hij in staat het creatieve proces in effectief cultureel ondernemerschap te vertalen. Naast Subsub is hij ook penningmeester bij Stichting Ulrike Quade en Stichting Stranger. Hij is getrouwd, vader van drie en woonachtig in Amsterdam. In die hoedanigheid is hij de gelukkige bezitter van twee seizoenskaarten van Ajax.
Jos van Hulst
Jos van HulstSecretaris
Jos studeerde in 1996 af als acteur aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien heeft hij als acteur gewerkt voor ondermeer de Trust, Hollandia, RO theater, NNT en richtte Jos in 2005 ’t Woud Ensemble op. Aanvankelijk nog als acteur en mede-initiator schoof Jos steeds meer op richting het
produceren en zakelijk adviseren en aansturen van theatervoorstellingen en -projecten. Hij werkte regelmatig met regisseur/schrijver Kees Roorda (The Glasshouse) samen en produceerde voor onder andere festival Cement, Culturele Zondagen in Utrecht, theatergroep De Warme Winkel en twee delen uit de mightysociety-reeks van Eric de Vroedt. Sinds 2014 is Jos zakelijk leider van Theatergroep Suburbia.

Vacatures

We zoeken voor seizoen 2017-2018 een regie-assistent (stage):

Vacature stagiair regie assistent 2017-2018

Vacatures