Op Drift! 2018-02-15T17:02:39+00:00

Op Drift!

Op Drift! is een muzikale voorstelling over talent, passie en de bijkomende prestatiedruk. Het gaat over twee jonge vrouwen, Alexandra (Alex) en Veerle, die samen een muzikale dansact hebben. Ze werken zich naar de top, maar zijn ze bereid om daarvoor alles op te geven? Waar ligt de grens tussen passie en obsessie?

Jongeren groeien op met internet en een 24-uurs economie: je zorgt dat je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen. Met internet, social media en de talloze talentenshows op tv kom je al heel vroeg in aanraking met extreem gepassioneerde en hardwerkende mensen. Zij lijken een perfect leven te hebben vanwege de bewerkte beelden die overal te zien zijn. Er ontstaat bij velen een drang om ook hun eigen passie en talenten te ontdekken en de nieuwe Martin Garrix, Kim Kardashian of Enzo Knol te worden.
Maar hoe hou je jezelf nog staande in een maatschappij die steeds meer en continu het allerbeste van je verwacht? Wanneer kun je voor jezelf kiezen, je grenzen stellen en wanneer niet? Wanneer mag je zeggen: nu even niet!

Het verhaal:

Alex wil danseres worden en Veerle studeert viool. Samen bedenken ze een muzikale dansact en oefenen keihard om mee te doen aan een groot concours. Wanneer ze winnen zijn ze uitzinnig van vreugde! Alex heeft de smaak te pakken en zegt tegen Veerle “Als we echt iets willen bereiken, moeten we nu doorgaan!” Ze maakt het uit met haar vriend en is 24/7 met de act bezig. Veerle kan en wil haar tempo niet bijbenen. Uit boosheid breekt Alex ook met Veerle. Het harde werken en haar focus wordt beloond, ze wordt aangenomen bij een groot dansgezelschap! Wanneer ze haar vreugde wil delen, realiseert ze zich dat ze in een isolement is geraakt, het is leeg in en om haar heen. Was dit wat ze wilde? Kan ze nog terug? Maakt dansen haar nu zielsgelukkig of zielsongelukkig?

Tickets

Bestel hier je tickets voor Op Drift!

We verkopen drie soorten kaarten: reguliere kaarten, kaarten voor scholieren en studenten en de SubSub fantickets. Met laatstgenoemde steun je de talentontwikkeling van jonge creatievelingen in Almere, daarnaast mag je als eerste een plekje in de zaal zoeken. We spelen de voorstelling van 4 tot en met 21 april, graag tot dan!

Prijzen:

Try-out €7.50
Studententicket €7.50
Reguliere voorstelling €10.-
Fanticket: €12,50 try-out, €15,00 reguliere voorstellingen
Prijzen exclusief servicekosten

Cast

Sarah Sahertian
Sarah SahertianActeur
Sarah (18 jaar) wordt ook wel Saar of Saartje genoemd. Ze studeert aan de opleiding PACT theater. Daarnaast volgt ze op de doordeweekse avonden, de dans vooropleiding van 5 o’clock class in Amsterdam en op de zondagen de Frank Sanders Akademie vooropleiding. Ze zit bij SubSub, omdat ze daarmee zichzelf op spel en dans verder hoopt te ontwikkelen.

“Later hoop ik te genieten van een leven vol creativiteit binnen de theaterwereld.”

Jaïr Rosaria
Jaïr RosariaActeur
“Mijn naam is Jaïr Rosaria, niet Rosario. Riley is m’n 2e naam, zo dan weet je dat ook. Nu ben ik 18 jaar en worden de feestjes echt dope.
Zit in het 2e jaar, opleiding artiest, niveau 4, dus ik schrijf en acteer, in Almere op het MBO.
Ik werd SubSub aangewezen door m’n leraar en ik dacht Let’s Go! Een bekende plek en kan er wat ervaren, so the more I know.
Later wil ik blijven leren over het acteren,
Nummers blijven schrijven, woorden blijven rijmen. Soms doe ik shows en je mag komen kijken! Diepe teksten met een zieke flow.
OSA is de bijnaam nu maar vroeger was dat Djaji Djajo.
Deuces.”
Quint den Enting
Quint den EntingActeur
Quint (15 jaar) zit in 5 HAVO op het Arte College. Later wanneer hij ‘groot’ is dan wordt hij een muzikale, toneelspelende filmregisseur. Hij zit bij SubSub omdat dit jaar de voorstelling veel met muziek te maken heeft. Alhoewel hij in de voorstelling geen muziek maakt kan hij er wel ontzettend van gaan genieten. Zo komt zijn liefde voor muziek en zijn passie voor toneelspelen samen. Quint zijn bijnaam is Hemelzinki. Onder de naam “HemelzinkiStudio’s” heeft hij al verschillende korte films gemaakt en geregisseerd.

“Vraag me niet hoe ik eraan kom, want ik weet het niet. Ik vind het wel heel leuk en vrolijk klinken en bij me passen.”

Lara Simsek
Lara SimsekActeur
Lara (18 jaar) woont in Amsterdam. In mei heeft ze haar VWO/Gymnasium diploma gehaald. Na haar tussenjaar wilt ze Geneeskunde studeren aan de UvA. Vroeger wilde Lara graag een ‘verkleedkist’ worden. Ze vond het van kleins af aan al heerlijk om even in de huid van een ander te kunnen kruipen. Ze wilt nu toch liever neuroloog of dermatoloog worden. Lara heeft een grote passie voor muziek maken en om zelf nummers te schrijven. Verder is ze graag bezig met de piano, ukelele, gitaar, zingen, voetballen, schilderen, fotograferen en acteren. Bij SubSub hoopt ze zich als speler verder te ontwikkelen en iets prachtigs neer te zetten.
Laartje Appeltaartje, Sekkie, Lerah, Laar en Lara Croft zijn bijnamen die ze wel eens voorbij hoort komen. Daarnaast kunnen haar vrienden haar altijd herkennen aan haar hysterische en uitbundige lach.

“Toen ik ‘Op Drift’ voor de eerste las, prachtig! Het was voor mij toen gelijk duidelijk dat ik auditie wilde doen voor een rol.”

Marleen de Boer
Marleen de BoerActeur & regie-assistent
Marleen (23 jaar) doet de opleiding bachelor Docent Theater aan de NHL in Leeuwarden. Ze wilt later graag actrice en theatermaker worden. De reden waarom ze mee doet met SubSub is omdat ze weer wilde spelen en om nieuwe mensen te leren kennen. Haar bijnamen zijn Marlin of Murlin, Marrie en Mar.

“De thematiek perfectionisme, passie en obsessie, spreekt mij heel erg aan.”

Rozemarijn van 't Einde
Rozemarijn van 't EindeActeur
Rozemarijn (25 jaar) heeft een bachelor Religiewetenschappen & Theologie en een master Criminologie behaald. Op dit moment zit ze in het laatste jaar van de opleiding tot predikant aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Rozemarijn wilt later gevangenispredikant worden. Het gevangeniswezen fascineert haar enorm.
Ze hoorde dat SubSub iemand zocht die toneel speelde en muziek maakte en wilde dat graag eens combineren. Daarnaast wil ze beter leren acteren. Ze wordt vaak Marjolein genoemd omdat mensen denken dat ze zo heet en uiteraard verbasteren familie en vrienden haar naam naar Roos.

“Ik heb er jaren tegen gevochten, maar ik heb inmiddels geleerd om de naam leuk te vinden.”

Wijnand Gomes
Wijnand GomesActeur & regie-assistent
Wijnand (18 jaar) studeert Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkt bij het Nationale Opera & Ballet. Wanneer hij later groot is wilt hij graag theaterregisseur worden en dat is ook de reden waarom hij bij Theatergroep SubSub zit. Zijn bijnaam is meestal ‘Wijn’ of ‘Wijntje’, maar sinds hij student is wordt hij ook ‘Biernand’ genoemd.

“Bij Subsub leer ik vet veel. Je maakt samen met de regisseur, de andere regieassistenten en de acteurs hele mooie dingen.”

Crew

Esther Bolte
Esther BolteRegisseur
Esther (41 jaar), ook Essie genoemd, is in 2001 afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Drama in Eindhoven. Sindsdien werkt ze als actrice, docent en regisseur. De laatste jaren is ze zich steeds meer gaan richten op regisseren, maken en lesgeven aan jonge talentvolle mensen. Dit doet ze vooral bij SubSub waar ze regisseur en artistiek leider is, maar ook bij Theaterschool Almere, Buitenkunst, op de filmset en ze geeft graag gastlessen op HBO of ROC theateropleidingen. Later wilt Esther Theater-Oma worden: Een oud rimpelig gekrompen omaatje dat nog altijd actief is op de theatervloer en met oude, iets minder rimpelige, Subbies koffie gaat drinken. Theatermaken is volgens Esther het mooiste vak dat er bestaat. Theater vraagt rust en het neemt tijd om dingen te bekijken van allerlei verschillende kanten.

“Al 30 jaar is het mijn liefde en passie. Van theater gaat mijn hart sneller kloppen en dat ik dit bij SubSub, mijn eigen groep doe, is een droom die uitkomt.”

Erik Kaizer
Erik KaizerRegie-assistent
Erik (31 jaar) werkt in een revalidatiecentrum voor ouderen als verzorgende. Hij heeft in juni 2016 zijn eerste cabaretvoorstelling ‘Ik doe het maar ff zo!’ gespeeld. Daarnaast was hij ook te zien in reclames van Unox Bierbommetjes en Bol.com. Later wilt hij wel voetbalcommentator worden. Na 2 jaar meegespeeld te hebben in de producties ‘Een Faust’ en ‘De Driestuiversopera’, werd hij regie-assistent bij de voorstellingen ‘Peer Gynt’, ‘Elckerlyc’ , ‘Don Juan’ , Hem/Zijn’ en ‘Bloedband’. Ook dit jaar is hij weer regie-assistent bij Subsub. Hij heeft 2 bijnamen. De eerste is Kaiz, afgeleid van zijn achternaam Kaizer. En Erik Lyric:

“Deze bijnaam kreeg ik nadat ik eens ging rappen en een jongen vond dat mijn rapnaam Erik Lyric moest worden omdat mijn “Lyrics” (teksten) erg leuk waren.”

Yvo Nafzger
Yvo NafzgerAuteur Op Drift!
Yvo (31 jaar) is afgestudeerd aan de HKU in Utrecht in 2015 en werkt nu als toneelschrijver en (cultuur)journalist. Yvo wilt in de toekomst het liefst een wereldreiziger worden die in een antieke Duitse onderzeeër van hot naar her vaart. Vooral Antarctica en Paaseiland lijken hem heel tof om te bezoeken. Yvo houdt van jong, vernieuwend en interdisciplinair theater en vindt dat SubSub dat maakt en daarvoor staat. Hij weet geen bruggetje naar zijn bijnaam, maar het luidt als volgt: Ief(s). Dat is een verkorting van Yvo en als je het leuk vindt mag je daar dus een ‘S’ achter plakken.

“Als het even kan, vind ik ergens een onbewoond eilandje waar ik de rest van mijn leven blijf wonen. Tot die tijd ben ik met veel plezier betrokken bij Theatergroep Subsub.”

Sanne Priem
Sanne PriemZakelijk leider
Sanne (33 jaar) heeft een bachelor Social Work behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds januari 2017 is ze de zakelijk leider en productieleider van SubSub. Daarnaast organiseert ze Kunstbende Flevoland bij Corrosia Theater, Expo & Film en doet ze er af en toe een klusje naast zoals de organisatie van de Avond van de Almeerse Film. Sanne is niet iemand die vijfjarenplannen maakt, maar ze hoopt dat ze dan net zoals nu bezig is als (freelancer) projectleider / productieleider / zakelijk leider in de culturele sector. Haar vrienden noemen haar Priem, “Lion” vanwege haar rode haar, of Zakelijke Sanne.

“Ik krijg energie van het samenwerken in een creatief (en gezellig!) team en ondertussen jonge acteurs / makers de kans geven om zich te ontwikkelen en hun enthousiasme kwijt te kunnen. Samen creëren we iets wat misschien wel groter, mooier en toffer is dan wat we vooraf hadden kunnen bedenken.”

Jazzlyn Resida
Jazzlyn ResidaProductie-assistent
Jazzlyn (18 jaar) zit op dit moment in het laatste jaar van de opleiding Artiest/Acteur op het ROC Flevoland in Almere Poort. Hopelijk kan ze daarna doorstromen naar de HBO opleiding Muziek, International Music Management of Scenarioschrijver. Ze is verschillende talen aan het leren, zodat ze daarna in het buitenland aan de slag kan gaan met haar passies: muziek, performen, acteren, schrijven en creëren. Dit is de tweede keer dat ze stage loopt bij Subsub. Vorig jaar had ze de hoofdrol in het stuk “Bloedband” en dit jaar is Jazzlyn productiestagiaire, zodat ze ook andere kant van het proces kan meemaken. Haar bijnamen zijn Jazz, Jazzy, Jazzylyn, Lyn en toen ze voor de eerste keer aan vechtsporten deed werd ze ook (Bruce) Lee genoemd.

“Mijn motto is altijd, maak van je dromen je doelen.”

Audities

Op Drift is een multidisciplinaire voorstelling geschreven door Yvo Nafzger. Esther Bolte neemt de regie op zich. De muziek wordt gecomponeerd door een nader te benoemen componist.

Voor Op Drift zoeken we:

Ensemble musici (klik hier voor de vacature)

Speellijst

Woensdag 4 april 2018 Try-out
Donderdag 5 april 2018 overdag (Besloten voorstelling)
Donderdag 5 april 2018 Try-out
Vrijdag 6 april 2018 overdag (Besloten voorstelling)
Vrijdag 6 april 2018 Try-out
Zaterdag 7 april 2018 Première
Woensdag 11 april 2018 overdag (Twee besloten voorstellingen)
Donderdag 12 april 2018 overdag (Besloten voorstelling)
Donderdag 12 april 2018
Vrijdag 13 april 2018 overdag (Besloten voorstelling)
Vrijdag 13 april 2018
Zaterdag 14 april 2018
Zondag 15 april 2018
Woensdag 18 april 2018 (Twee besloten voorstellingen)
Donderdag 19 april 2018 overdag (Besloten voorstelling)
Donderdag 19 april 2018
Vrijdag 20 april 2018
Zaterdag 21 april 2018

Locatie Theater de Voetnoot, Stadhuisplein 2.

Kaartverkoop start 8 februari 2018

Educatie

Thematiek van Op Drift!

Jongeren van nu groeien op met internet en een 24-uurs economie. Dit zorgt dat je altijd kunt werken, altijd bereikbaar kunt zijn en altijd scherp, gevat en bovenal sociaal wenselijk uit de hoek kunt komen. Met internet, social media en de talloze talentenshows op tv komen jongeren al heel vroeg in aanraking met extreem gepassioneerde en hardwerkende mensen. Deze lijken een perfect leven te hebben vanwege de bewerkte beelden die jongeren vaak wel een paar uur per dag bekijken. Er ontstaat bij velen een drang om ook hun eigen passie en talenten te ontdekken en de nieuwe Martin Garrix, Kim Kardashian of Enzo Knol te worden.

Het is geen wonder dat jongeren steeds meer last krijgen van stress of zelfs burnout-klachten. Hoe hou je jezelf nog staande in een maatschappij die steeds meer en continu het allerbeste van je verwacht? Wanneer kun je voor jezelf kiezen, je grenzen stellen en wanneer niet? Wanneer mag je zeggen: nu even niet!

Met Op Drift! maken we deze discussie inzichtelijk én bespreekbaar voor een jong publiek.

Aan de voorstelling werken verschillende disciplines mee. Naast acteurs en urban dancers zal Who’s Next, classical music for the next generation, de muziek van het live combo verzorgen. Ook zijn er rappers/spoken word artists die de taak vervullen van het koor uit Griekse tragedies en zo commentaar geven op de situatie.

Randprogramma

Speciaal voor scholen is er de mogelijkheid overdag een voorstelling te boeken.

In combinatie met de voorstelling bieden we de volgende educatieve programma’s aan:

  • Een lesbrief met achtergrondinformatie, gespreksthema’s voor de docent en dilemma’s die aansluiten op de thematiek van de voorstelling.
  • Een nagesprek met de acteurs en regisseur van de voorstelling.
  • Een voorbereidende les in de klas, eventueel op maat.

Prijzen en informatie

Locatie:        Theater de Voetnoot, Stadhuisplein 2
Capaciteit:   95 stoelen.

Wanneer:   LET OP: De schoolvoorstellingen zijn volledig vol geboekt. Er zijn nog wel groepstickets te bestellen voor de reguliere voorstellingen.

Voor prijzen, boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Sanne Priem.

Partners

Voor Op Drift! werken we dit jaar nauw samen met Who’s Next: classical music for the next generation. We geven samen met hen muziektheater workshops op het Oostvaarders College, het Arte College en PRO Almere en nemen de inbreng van de jongeren mee in onze voorstelling.
Daarnaast zijn we betrokken bij de Nacht van de Kamermuziek op 1 december in KAF Almere en bij de uiteindelijke voorstelling die met de scholieren wordt gemaakt.

Op Drift! wordt verder mede mogelijk gemaakt door: